Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Október 21. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Nógrádi delegáció a szlovák 66-os úton

Nógrádi delegáció a szlovák 66-os úton

A Közép-szlovákiai Regionális Idegenforgalmi Szervezet meghívására – a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (NKIK) szervezésében – a múlt héten Nógrád megyei delegáció utazott Besztercebányára.

A szlovák partner -amely részt vett idén tavasszal az NKIK által Salgótarjánban rendezett magyar-szlovák turisztikai kiállításon - a három napos program során bemutatta a közép-szlovákiai régió legújabb turisztikai attrakcióját, az SK Route 66-ot, azaz a 66-os utat. Az Amerikai Egyesült Államokat átszelő, legendás 66-os út mintájára létrehozott szlovák 66-os a magyar-szlovák határvárosból, Ipolyságról indul, és a Magas-Tátráig vezet. Az útszakasz mentén számos idegenforgalmi látnivaló akad, melyeket szolgáltatók és vendéglátók sokasága egészít ki. Erre építkezve szeretné a szlovák szervezet fellendíteni a régió turizmusát és vendégforgalmát. A programhoz kapcsolódóan jelentették meg a kék színű SK Route 66 Passportot, mely méretében, formájában és arculatában egy útlevél tökéletes mása. A kiadványban – melyet idegenforgalmi szervezeteknél, benzinkutakon és turisztikai központokban árusítanak 5 euróért – bemutatják a 66-os út mentén található látnivalókat, szálláshelyeket, programokat – melyek igénybevételekor az útlevél birtokosa különböző kedvezményekben részesül.
A 10 fős - turisztikai szakemberekből és vállalkozókból álló - magyar csoport egyebek mellett ellátogatott Spania Dolinára – mely idén a legszebb szlovák falvak versenyében a másodok helyen végzett -, megtekintette az Európában is egyedülálló podkonicei símúzeumot, a lupcai várat, a Bystra cseppkőbarlangot és Besztercebánya történelmi főterét. Több szálláshelyet is megtekintettek a nógrádi vendégek, így Táléban a Hotel Partizán Wellness és Konferenciaszállót, Zólyom közelében a Hotel Kaskady Wellness és Konferenciaszállót, Zólyomban a Hotel Tenist, illetve számost turista kategóriájú szálláshelyet is.
A program keretében a csoportot a besztercebányai megyeházán fogadta Vladimir Manka, Besztercebánya Megye Önkormányzatának elnöke is, aki az SK Route 66-os út kapcsán reményét fejezte ki, hogy a jövőben még több magyar turista érkezik Szlovákiába.

Címkék: besztercebánya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.