Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Július 02. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Nógrád megyei embercsempészek Hegyeshalom térségében

Nógrád megyei embercsempészek Hegyeshalom térségében

Huszonnyolc határsértőt és két embercsempészt fogtak el Hegyeshalomnál.

Huszonnyolc határsértőt és két embercsempészt fogtak el a mosonmagyaróvári határrendészek a társszervekkel közösen a múlt hét végén Hegyeshalom térségében - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.
Kálmán Gabriella közölte: három koszovói család - hat felnőtt és öt gyermek - érvényes úti okmányok nélkül akart autóval Ausztriába utazni egy 23 éves bátonyterenyei és egy 19 éves salgótarjáni férfi társaságában. A magyar férfiak ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a koszovóiakkal szemben pedig tiltott határátlépés kísérlete miatt folytat szabálysértési eljárást a rendőrség.
Ugyancsak szabálysértési eljárás indult az idegenrendészeti eljárás mellett további tizenöt határsértő - tíz pakisztáni, két koszovói, egy afgán, egy algériai és egy indiai - ellen, akit nemzetközi gyorsvonatokról szállítottak le a mosonmagyaróvári határrendészek. A külföldiek érvényes úti okmányok nélkül akartak Ausztriába jutni.
Hasonló céllal ült vonatra egy pakisztáni és egy koszovói férfi is, ők a debreceni befogadó állomás területére érvényes kártyával igazolták magukat. A két külföldit a készenléti rendőrség járőrei tartóztatták fel. Ellenük is megindult az eljárás tiltott határátlépés kísérlete miatt.

Képünk illusztráció.

Címkék: embercsempész

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit