Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. Július 02. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Nógrád megyei embercsempészek Hegyeshalom térségében

Nógrád megyei embercsempészek Hegyeshalom térségében

Huszonnyolc határsértőt és két embercsempészt fogtak el Hegyeshalomnál.

Huszonnyolc határsértőt és két embercsempészt fogtak el a mosonmagyaróvári határrendészek a társszervekkel közösen a múlt hét végén Hegyeshalom térségében - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.
Kálmán Gabriella közölte: három koszovói család - hat felnőtt és öt gyermek - érvényes úti okmányok nélkül akart autóval Ausztriába utazni egy 23 éves bátonyterenyei és egy 19 éves salgótarjáni férfi társaságában. A magyar férfiak ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a koszovóiakkal szemben pedig tiltott határátlépés kísérlete miatt folytat szabálysértési eljárást a rendőrség.
Ugyancsak szabálysértési eljárás indult az idegenrendészeti eljárás mellett további tizenöt határsértő - tíz pakisztáni, két koszovói, egy afgán, egy algériai és egy indiai - ellen, akit nemzetközi gyorsvonatokról szállítottak le a mosonmagyaróvári határrendészek. A külföldiek érvényes úti okmányok nélkül akartak Ausztriába jutni.
Hasonló céllal ült vonatra egy pakisztáni és egy koszovói férfi is, ők a debreceni befogadó állomás területére érvényes kártyával igazolták magukat. A két külföldit a készenléti rendőrség járőrei tartóztatták fel. Ellenük is megindult az eljárás tiltott határátlépés kísérlete miatt.

Képünk illusztráció.

Címkék: embercsempész

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 12:00, szombat | Helyi

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton.

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest.

2024. Július 27. 09:00, szombat | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Nyaralóidő, kánikula.

Napos, száraz időben lesz részünk, legfeljebb csak este sodródhat be kis eséllyel a nyugati, északnyugati határhoz közeli tájakra egy-egy zápor, esetleg zivatar.

2024. Július 27. 08:00, szombat | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.