Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Július 10. 07:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Nógrád megye rekorder a cégbedőlésben

Nógrád megye rekorder a cégbedőlésben

Több mint tízezer cég szűnt meg az idén a második negyedévben, ilyen sok vállalkozást soha korábban nem törölt a cégbíróság.

A 10 ezer 297-es cégtörlés 12 százalékkal haladja meg az előző negyedévi szintet, és több mint 13 százalékkal az előző év azonos időszakának eredményét. Az első félév egészéről ugyancsak elmondható, hogy rekordmagas megszűnési rátát hozott, az első hat hónapban regisztrált 19 615 törlés ugyanis 10 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot. A rekorder továbbra is Nógrád megye maradt, nálunk 19 százalékkal csökkent a cégek száma az elmúlt negyedévben, míg a másik két negatív dobogós Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megyében ez az arány 15-15 százalék. Az Opten céginformációs szolgáltató féléves jelentéséből kiderül az is, hogy egyre kevesebb az olyan cég, mely úgy megy tönkre, hogy kifizetetlen számlákat hagy maga után.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: cég

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.