Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 26. 10:00, péntek | Helyi

Nógrád megye is kap pénzt korház fejlesztésre

Nógrád megye is kap pénzt korház fejlesztésre

Több mint 300 millió forintból fejlesztették az edelényi kórház rehabilitációs ellátását

Több mint 300 millió forintból fejlesztették a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben a Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet rehabilitációs ellátását, az egészségügyi intézményben a beruházásnak köszönhetően elkészült egy Légzőszervi Rehabilitációs Centrum - mondta az intézmény főigazgatója a csütörtöki ünnepi átadáson tartott beszédében.

Daher Pierre főigazgató elmondta, az Észak-magyarországi Operatív Program keretében a kórház európai uniós támogatásból és a magyar állam hozzájárulásával csaknem 307 millió forintos beruházást valósított meg. Ennek része egy 89 millió forint értékű eszközbeszerzés, valamint 186 millió forint értékben építészeti munka - ismertette.

Csiba Gábor, a konzorciumvezető Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója hangsúlyozta, az edelényi fejlesztés is része annak a sornak, amelyben az észak-magyarországi régió - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye - 11 kórházának a rehabilitációs ellátása újul meg. Az Észak-magyarországi Operatív Program részeként 4,6 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre erre. A projekt célja, hogy a különböző rehabilitációs szakterületekhez a lakosság földrajzi-regionális szinten megfelelően hozzájusson, ezáltal csökkentse az ellátásbeli egyenlőtlenségeket - magyarázta a szakember.

A beruházásnak köszönhetően az egészségügyi rehabilitációs szolgáltatások színvonala javult, elkészült a megfelelő infrastruktúra és számos új, korszerű műszert is beszereztek.

Az edelényi egészségügyi intézmény programjának fő pontja a kórház pulmonológiai profiljához szorosan illeszkedő komplex légzés-rehabilitációs központ kialakítása volt. A beruházásnak köszönhetően egy eddig még hiányzó betegellátási forma jött létre, a központban ugyanis minden olyan ellátást megkapnak majd a betegek, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a rehabilitációhoz: gyógytorna, fizikoterápia, gyógymasszázs, sószoba, szakorvosi tanácsadás és inhalációs kezelések is rendelkezésre állnak.

Nagy Szilárd, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kabinetfőnöke arról beszélt, hogy Edelényben hagyománya van a légzőszervi rehabilitációnak. Erre építették fel ezt a rendszert, így mintegy negyedmillió ember részesülhet színvonalas ellátásban.

Képünk illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,