Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Június 21. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

„Nógrád, itt van a jövőnk”

„Nógrád, itt van a jövőnk”

Nógrád Megye Önkormányzata alkotói pályázatot ír ki megyénk középiskolásainak, amelyet „Nógrád, itt van a jövőnk” címmel hirdet meg.

Nógrád Megye Önkormányzata vár, bármilyen tetszőleges technikával elkészített, maximum A3-as méretű képzőművészeti- (rajz, festmény, vagy tabló), valamint maximum 10.000 karakter terjedelmű (RTF formátumban, vagyis WordPad-ben készített) irodalmi (prózai és lírai) alkotásokat. Mindezek elkészíthetők egyénileg és csoportosan (maximum 3 fő) is.
A pályaműveket postai úton - a 3100, Salgótarján Rákóczi út 36. címre, (Megyeháza) -, vagy személyesen, a Megyeháza épületében található 1. emeleti titkárságra lehet eljuttatni.
A borítékra írják rá: „Nógrád, itt van a jövőnk”.
Fontos, hogy minden alkotást, vagy képzőművészeti kategória esetében, az arról készített fotót (amelynek mérete maximum 1,5 MB lehet) elektronikusan, a palyazat@nograd.hu email címre is be kell küldeni.
A pályaművek témája: „Hogyan képzelem el jövőmet Nógrád megyében, illetve hogyan képzelem el a jövő Nógrád megyéjét”.
A pályázókat arra kérjük, hogy az alkotás beküldése alkalmával, elektronikus levelükben adják meg alkotásuk címét, azokat mutassák be pár mondatban, továbbá elérhetőségüket (név, cím, telefonszám), hogy a pályázat aktualitásairól tájékoztatni tudjuk.
A pályaművek beküldési határideje: 2013. július 31.
A beérkezett pályaműveket Nógrád Megye Önkormányzatának honlapjára (www.megye.nograd.hu), valamint annak hivatalos facebook oldalára töltjük fel. Ezen a portálokon lehet a művekre szavazatot leadni, amelyekből a 20 legtöbb szavazatot (lájkot) kapott, továbbá 20, a szakmai zsűri által véleményezett alkotás kerül kiválasztásra.
A legjobbaknak ítélt pályaművek alkotói részt vehetnek egy kétnapos tanulmányúton (teljes ellátással), amelyet a megyei önkormányzat ajánl fel és szervez meg. A tanulmányút, amely Nógrád megye történelmi emlékeit és értékeit hivatott bemutatni olyan településeket fog érinteni, mint: Horpács, Mohora, Csesztve, Szklabonya, Nagykürtös, Semlecbánya, vagy Körmöcbánya.
A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére szeptember hónapban, az ez évi Nógrádi Megyenap rendezvény alkalmával kerül sor.
Nógrád Megye Önkormányzata a legjobb pályaművekből - az elbírálást követően, annak hivatalos honlapján - szeptember elsejétől egy virtuális kiállítást, valamint a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban egy időszaki-, a Megyeháza épületében pedig egy állandó tárlatot is rendez. Az alkotásokat Nógrád Megye Önkormányzata a „Nógrád a varázslatos világ” című kiskönyvtár sorozat 2013. évi kiadványában is megjelenteti.

Címkék: nógrád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:20, vasárnap | Helyi

Kína gyors felemelkedésére nem nagyon van példa a gazdaságtörténelemben

Kína egy olyan csoda végén, jobb esetben a közepén van, amire még nem nagyon láttunk példát a globális gazdaság-történelemben.

2024. Május 12. 08:13, vasárnap | Helyi

A magyar grafikus zseni élete - Würtz Ádám

Harminc éve, 1994. május 13-án halt meg Würtz Ádám Munkácsy Mihály-díjas grafikus, illusztrátor.

2024. Május 12. 08:10, vasárnap | Helyi

Halálos baleset történt Csécse és Szarvasgede között.

Fának csapódott egy autó a Nógrád vármegyei Csécse és Szarvasgede között szombat este, a jármű sofőrje a helyszínen meghalt közölte az Országos Mentőszolgálat és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

Szeles idő hozza vissza a napsütést.

Kezdetben többfelé számíthatunk erősen felhős időre, az Alföldön elszórtan záporok is kialakulhatnak.