Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 25. 13:02, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Nick Cave és együttese Magyarországon is fellép

Nick Cave és együttese Magyarországon is fellép

Nick Cave és együttese, a The Bad Seeds június 21-én fellép a Papp László Budapest Arénában. Minden idők egyik legfontosabb dalszerző-énekese legfrissebb lemezét és pályafutása legjavát hozza Budapestre

- közölték a szervezők az MTI-vel szerdán. A közlemény szerint Nick Cave pályafutása a Boys Next Door nevű gimnáziumi punkzenekarban indult, aztán a Birthday Partyban folytatódott a 80-as évek elején. A székhelyét Londonba áthelyező együttes felbomlása után az énekes-dalszerző 1983-1984 fordulóján alakította meg a Bad Seedst, amely 1984-ben jelentette meg From Her to Eternity című bemutatkozó nagylemezét.

Az ausztrál dalszerző-énekes és zenekara a blues, a gospel és a country sajátos újraértelmezésével és egységes, sötét hangulatú keretbe foglalásával hozott újat a könnyűzenébe. A számos tagcserén átesett zenekar a 80-as években hosszú ideig Londonban, aztán Berlinben működött - ekkor bukkant fel Wim Wenders Berlin felett az ég című filmjében -, és ez alatt öt sorlemezt adott ki.

A 90-es évek elején az egyre népszerűbb dalszerző - aki sikeresen szakított korábbi drogfüggőségével - Sao Paolóba tette át székhelyét, ott készült a Bad Seeds addigi legfinomabb lemeze, a The Good Son, amelyet a 90-es években további négy album követett.

A 90-es évek közepe óta Angliában - Londonban, majd Brightonban - élő Nick Cave a 2000-es és a 2010-es éveket is nagyszerű lemezekkel abszolválta, emellett Grinderman néven karcos-garázsrockos mellékzenekart alakított, filmzenéket szerzett, valamint az És meglátá a szamár az Úrnak angyalát című 1989-es regénye után újabb könyvet írt Bunny Munro halála címmel.

Legutóbbi sorlemeze, a 2016-os Skeleton Tree pályafutása egyik csúcsteljesítménye, amelynek tragikus aurát kölcsönöz Arthur nevű egyik ikerfiának 2015-ben bekövetkezett halála. A kultlegenda és zenekara legutóbbi megjelenése a 2017-es Lovely Creatures: The Best Of Nick Cave and The Bad Seeds című válogatáslemez - olvasható a közleményben.

Címkék: koncert, nick cave

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.