Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2021. Szeptember 10. 11:11, péntek | PR

NHP – kedvező hitel vállalkozások számára

NHP – kedvező hitel vállalkozások számára

A pénzintézetek folyamatosan kedvező hitelajánlatokkal látják el a piacot. Napjainkban már magánszemélyek is egészen kiemelkedő opciókkal vehetik igénybe a kölcsönöket.

A cégek számára is akad azonban lehetőség, ha terjeszkedni, fejlődni szeretnének.

A növekedés három betűje

Az NHP rövidítéssel sokan találkozhattunk, épp ezért ismerősen is csenghet, ugyanakkor mindenképpen érdemes feloldani a betűszót. Az nem mást takar, mint a Növekedési Hitelprogramot, melynek neve egyértelműen mutatja a benne rejlő lehetőségeket is. Ez a növekedési hitel ugyanakkor nem magánszemélyeknek, hanem kifejezetten vállalkozásoknak szól. Az NHP mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínál kedvező hitelopciót, különböző felhasználási területekre.

A célcsoport miértje egyértelmű: a kisebb vállalkozások képesek a legnagyobb ütemű növekedésre, melyet érdemes ilyen hitelekkel is segíteni. A KKV szektor előszeretettel támaszkodik a különböző pályázati és hitellehetőségekre, hiszen e forrásokból egyszerűen és számukra is kedvező feltételekkel gyarapodhatnak. Az NHP kínálta hitelösszeggel persze tudni kell bánni és érdemes azt olyan jellegű fejlesztésbe fektetni, mely a hosszútávú célokat szolgálja.

Technikai tudnivalók a hitelről

A hiteligénylések folyamata nagy vonalakban minden esetben megegyezik, apróbb különbségek persze előfordulhatnak. Az igénylés alapfeltételei az NHP esetén is világosak, hiszen jól meghatározott kritériumrendszer alapján történik az jogosultak körének szűrése. Ezek a kritériumok a vállalkozások létszámára, nettó árbevételére és tulajdonviszonyaira vonatkoznak. A létszám esetén kikötés, hogy a vállalkozásban dolgozók létszáma nem haladhatja meg a 250 főt. Az árbevételre vonatkozóan az évi 50 millió euró a limit, a tulajdonrész tekintetében pedig maximum 25% állami/önkormányzati tulajdonrész megengedett.

Ha vállalkozásunk mindezen alapkritériumoknak megfelel, úgy jogosult az NHP igénylésére. A hitelprogram kamata kifejezetten kedvező, mindössze maximum évi 2,5%. Ez egyrészt tartható plusz kiadás, másrészt az előzetes költségkalkulációk is leegyszerűsödnek. A hitel bár nem szabad felhasználású, számos kiadásra fordítható, mely által a vállalkozásunk anyagi terhein jelentős mértékben könnyíthetünk.

Felhasználási kör és lehetőségek

Az NHP összegét a cégek sok területen felhasználhatják. Ezek egyike az eszközvásárlás, mellyel modernizálható, fejleszthető az eszközpark, így a mindennapi munka is gördülékenyebbé válhat. Tekintve, hogy növekedési hitelről van szó, a korszerűsítés is az egyik felhasználási kulcsterület. Ez a fogalom meglehetősen tág, sok mindent foglal magában, de minden olyan beruházást ide sorolhatunk, mely a vállalkozás fejlesztését szolgálja.

Ennek egyik ékes példája lehet például az irodavásárlás vagy bérlés. Egy korszerű, minden igényt kielégítő munkatér a cég dolgozóinak az érdekeit is szolgálja, hiszen a megfelelő munkakörnyezet rájuk is serkentőleg hat. A Növekedési Hitelprogram kiváló opció lehet arra, ha ingatlanok terén is terjeszkedni, fejlődni szeretnénk. A lehetőséget a kínálati oldalon is felfedezték, az ingatlanpiacon már külön szekcióba gyűjtik az NHP segítségével igénybe vehető irodákat. Vállalkozásunk növekedésének kiváló alappillére lehet tehát egy ilyen típusú kedvező hitel, így ha jogosultak vagyunk, használjuk ki a felkínált lehetőséget.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 17:00, hétfő | PR

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Folytatódik a sátoraljaújhelyi piarista kollégium felújítása. A sikeres első ütemi rekonstrukció után, most a belső terek korszerűsítésén a sor.

2021. November 12. 15:53, péntek | PR

Kihirdették az Év Homlokzata 2021 pályázat nyerteseit

November 11-én immáron tizedik alkalommal, a szakma jeles képviselőinek meghívása mellett hirdették ki az Év Homlokzata 2021 pályázat győzteseit.

2021. November 12. 12:05, péntek | PR

K&H: 58 évesen már nyugdíjba szeretnének menni a magyarok de csak 10 évvel később fognak

Változás történt a magyarok megtakarítási céljait felsoroló toplistán - derül ki a K&H biztos jövő indexéhez készített reprezentatív felmérésből.

2021. November 10. 18:27, szerda | PR

Különleges helyszínen veszett el a kontroll a BrandFestivalon

Teltházzal zajlott a 20., jubileumi alkalommal megrendezett, kétnapos BrandFestival. Az eseményt egy teljesen új és szokatlan helyszínen, az Etele Pláza mozitermében, a Cinext Etelében rendezték meg.