Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 14. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

NGM: aki tud, lépjen be az árfolyamgátba

NGM: aki tud, lépjen be az árfolyamgátba

A Nemzetgazdasági Minisztérium minden érintettnek azt javasolja, hogy addig, amíg a Kúria döntést hoz a devizahitelekkel kapcsolatban, lépjenek be az árfolyamgátba, mert az védelmet jelent. A tárca közlése szerint, ha lesz ennél kedvezőbb megoldási lehetőség, azt azok is igénybe vehetik majd, akik már beléptek az árfolyamrögzítésbe.

Az Európai Bíróság főtanácsnoka szerdán jelentette be, hogy az Európai Bíróság vizsgálhatja, hogy tisztességesek-e a devizahitel-szerződések árfolyamrésre vonatkozó pontjai. Az indítvány csupán iránymutatásul szolgál, nem köti az Európai Bíróságot és a Kúriát sem. A főtanácsnok feladata az, hogy pártatlanul eljárva jogi megoldási javaslatot terjesszen elő az ügyben, amelyben az Európai Bíróság bírái ezután kezdik meg a tanácskozást.

Megérezte az OTP árfolyama az Európai Bíróság döntését. Elemzők szerint a bizonytalanságot növeli, hogy az országgyűlési választásokig aligha derül ki, mi lesz az érintett szerződések sorsa – írja a Napi Gazdaság. Jó ideje sújtja a devizahiteles ügy az OTP-t, sőt a mostani árfolyamba a legrosszabb forgatókönyvet is beárazta már a piac, ezért Réczey Zoltán, a Buda-Cash elemzője úgy látja, hogy bár hangulati hatással bírhat még az indítvány, az eddiginél nagyobb nyomásnak már nem kellene kialakulnia a konkrét bírósági döntésig.

Közben a bankok tavaly április és december között több mint 167 ezer darab árfolyamgát-szerződést kötöttek – közölte a magyar jegybank. Az árfolyamgát igénybevételének növekedése mögött az állhat, hogy november óta a 90 napnál nagyobb késedelemben lévők és a nagy hitelösszeggel tartozók is beléphetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.