Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Január 07. 09:26, csütörtök | Helyi
Forrás: radiofocus

Népszerű az új \"személyi\" Salgótarjánban is

Népszerű az új \

Az erkölcsi bizonyítvány kiállítása és több esetben a személyazonosító okmányok pótlásának eljárása is ingyenes január elsejétől az illetéktörvény módosítása révén.

A mozgáskorlátozottak parkolási igazolványát is ingyenesen állítják ki. Ugyancsak illetékmentes a jövőben a cégkivonat, a cégnyilvántartásban szereplő elektronikus okirat, de térítésmentes a vállalkozói igazolvány kiadása vagy egy üzlet működési engedélyével kapcsolatos eljárás. Első alkalommal a jogosítványt is illetékmentesen kaphatja mindenki. Az adóhatósági igazolásokat is ingyenesen adják ki.

Ugyancsak ingyenesen pótolják az ellopott vezetői engedélyt, gépjármű forgalmi engedélyt és törzskönyvet, de ezt ez esetben rendőrségi jegyzőkönyvvel kell igazolja az állampolgár. Az így kiállítandó új okmányok a régi érvényességéig lesznek újra gyártva, amennyiben közben a lejárat frissítésre kerül (orvosi vizsgálat, illetve új műszaki vizsga révén), a pótlásért ez alkalommal is fizetni kell.

A változások között az egyik legszembetűnőbb az új személyazonossági igazolvány lett; az újévben igénylők már az adóazonosító jelet és TAJ-számot is tartalmazó igazolványt kapják az igényléstől számított 8 munkanapon belül. A Salgótarjáni Járási Kormányablakban csak 2016 első munkanapján 71 igénylést adtak le az állampolgárok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.