Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Május 07. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Nemzetközi turisztikai kiállítást rendeznek Salgótarjánban

Nemzetközi turisztikai kiállítást rendeznek Salgótarjánban

Magyar-szlovák Turisztikai Kiállítás a Neogradiensis Eurorégióban elnevezésű .programra kerül sor a megyeszékhelyen.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásban részesítette a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara illetve a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara Besztercebányai Regionális Kamarája által benyújtott pályázatot, melynek keretében 2013. június 7-8-án Magyar-szlovák Turisztikai Kiállítást szerveznek a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban 25 magyar és 15 szlovák kiállító részvételével.

A kiállítás tematikája: turisztikai attrakciók, szálláshelyek, panziók, falusi vendéglátók, erdei iskolák, síközpontok, kulturális-, örökség-, ifjúsági-, öko-, lovas-, horgász-, vadász-, kerékpáros-, gasztronómiai-, gyógy- és egészségturizmus, kézművesipar. E tevékenységgel foglalkozó kiállítók mutatkoznak be a standokon a nagyközönségnek.

A rendezvény keretén belül 2013. június 7-én turisztikai workshopot és magyar-szlovák üzletember-találkozót szerveznek, ahol az előzetes igények alapján lehetőség nyílik az együttműködések, partnerkapcsolatok előkészítésére.

A kétnapos rendezvény kísérő progjamjaként gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak a látogatók, hagyományőrző szlovák és magyar csoportok bemutatóit tekinthetik meg. Lesznek látványos programok gyerekeknek, valamint kézművesek vásárára is sor kerül. A részletes programot május második felében hozzák nyilvánosságra a rendezők.

Címkék: kiállítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.

2024. Május 15. 07:59, szerda | Helyi

Idegen civilizációk nyomaira bukkanhattak a Tejútrendszerben

Hét olyan csillagot találtak, amelyeknek különös fényét természetes körülményekkel nehezebb megmagyarázni, mint azzal, hogy elkezdték hatalmas energiaközpontokká alakítani őket.