Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Március 12. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nemzetközi hírek mozgathatják a piacokat

Nemzetközi hírek mozgathatják a piacokat

Érdemes lesz a következő napokban is szoros figyelemmel követni a híreket, ugyanis az elmúlt héten és úgy tűnik a hét elején is a világgazdaság fontosabb erőpontjaiból érkező beszámolók alakítják a kereskedés hangulatát. Pénteken mentette a piacokat a hír, hogy 4 éves mélypontra esett múlt hónapban az amerikai munkanélküliség, ezen a héten pedig a szerdán megjelenő kiskereskedelmi adat ad közelebbi képet arról, mennyire érinti érzékenyen az év eleji adóemelés az amerikaiakat.

Még csak most indult a hét, de máris van egy csomó adatunk Ázsiából. Kínában a vártnál nagyon mértékben nőtt februárban a fogyasztói infláció annak ellenére, hogy csalódást keltő adatokat produkált az ipar és a kiskereskedelem. Japánban pedig ugyanekkor a vártnál sokkal nagyobb visszaesés volt a gépipari megrendelésekben. A rossz japán adatnak mégis pozitív a hatása, miután a befektetők meg vannak győződve arról, hogy az csak még erősebb lazításra ösztönzi a kormányt, és a most már vele teljes mértékben egy oldalon álló jegybankot. A forintot az euróval szembeni 300-as szintig tolták múlt héten részben az új jegybanki vezetéssel kapcsolatos félelmek, részben a vártnál nagyobb lengyel kamatvágás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.