Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 30. 07:37, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Nem tudott ellenállni a kanca tomporának

Nem tudott ellenállni a kanca tomporának

Tetten értek „szex” közben Hevesen egy férfit, aki munkaadója lovával fajtalankodott. Sietve távozott a helyszínről, az állat gazdája viszont értesítette a rendőröket, akik jegyzőkönyvezték az esetet – írja a Heol.hu.

A kedd esti órákban kapta a hívást a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület elnöke, Botka Tímea is, aki a ló tulajdonosával és rendőrökkel egy időben sietett a helyszínre. Állatorvos szakvéleményét is kérték az ügyben, mivel az állatot el kellett látni. A megyei lap úgy tudja, a ló sérülései több nap múlva gyógyulhatnak be. A ló gazdáját nagyon megviselték a történtek, nem akart már róla beszélni. Az állatvédők viszont segíteni igyekeznek.

– A zoofília nincs benne az állatvédelmi törvényben. Bár az állatot megkínozták, ami történt, mégis „csupán” állatbántalmazásnak minősül. Nem elég egyértelmű az ezzel kapcsolatos szabályozás, ezért írni fogunk az összes állatvédelmi szervezetnek, hogy közös erővel elérjük: fektessék törvénybe az ilyen eseteket, és büntessék meg a tetteseket azért, hogy ne történhessen hasonló a jövőben – fogalmazott Botka Tímea.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: bűncselekmény hiányában nem indult eljárás. A Büntető törvénykönyvben megfogalmazott rendelkezésnek nem felelt meg a feljelentés, mivel az állat nem szenvedett maradandó egészségkárosodást, illetve nem múlt ki.

Az állatvédők megvizsgálják az ügyet, és ha lehet, újabb feljelentést tesznek. (rá)

heol.hu

Címkék: állat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.