Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Április 22. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Nem tetszett mindenkinek a húsvéti Hollókő

Nem tetszett mindenkinek a húsvéti Hollókő

A magyarországi húsvétozás ékkövének számító Hollókő egy kedves kis palóc falu volt valaha, majd a világörökség része lett.

Majd sokan eljöttek és az idén egy csodálatos kis káosszá vált, amit az egymásra eső két csepp eső egy gusztustalan sárhalmazzá gyúrt.
A nagy büdös igazság az, hogy Hollókő szép házai előtt valaha lefényképezett húsvétozó fiatalok, akik vödörből öntözték a népviseletbe öltözött lányokat azt a képzetet keltették, hogy ez aztán az igazi vidéki Húsvét. Persze mára ez a kis ékszerdoboz egy gazdasági vállalkozássá vált, és ami megmarad a 2014-es Hollókőről az idelátogatóknak az a merev pofátlanság, amivel lehúzzák a vendégeket úton-útfélen.
Aki még nem járt a faluban annak meglepetést fog okozni, hogy Húsvét idején 2500 felnőtteknek és a gyerekeknek sem ingyenes a hollókői belépő. Nem, Ön jól olvasta, ezért nem jár semmi, legfeljebb az egyébként ingyenes látogatható hollókői várba is be lehet lépni ezzel a hollókői karszalaggal. Nem csalás, nem ámítás ma Magyarországon belépőt lehet szedni egy olyan faluba, ahol aktívan élnek. Ha ezen a semmiségen sikerül túllépni a családnak, akkor jöhetnek a következő multinacionális élmények a 500 forintos zsírbacsicsogós házi rétestől, a visszataszító sült-kolbászoson át, a kapualjakban kapható "kedvezményes árú" bizonytalan eredetű dolgok tárházáig.
Szerencsére ebben az igazi vidéki küzdelmet tükröző sártengerré váló falucskában azért, hogy a jégpálya szerű utcákon leszúrt rittbergereket produkáló anyukák és apukák látványáért nem kellett fizetni, de ezen kívül mindenért. Ami nem baj, hiszen ingyen semmi sincs, csak ha egy percnél tovább belegondolunk a húsvétba és a feltámadásos vallási ünnepet is keressük benne, nos arra Hollókőn biztosan nem találunk. Legfeljebb néhány buja helyi hagyományőrző csoportra, akik ezt a képtelenséget megpróbálják egy kissé legalább vidámabbá tenni.

Forrás: bacsmegye.hu

Híreink

Címkék: hollókő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.