Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Július 14. 15:30, csütörtök | Helyi
Forrás: 3100.hu

Nem okozott komoly fennakadásokat térségünkben a vihar

Nem okozott komoly fennakadásokat térségünkben a vihar

Az este Nógrád megyét is elérő zivatar következtében tegnap egy alkalommal riasztották a tűzoltókat.

Salgótarjánban egy nagy méretű fa dőlt ki és elzárta a Rózsafa út forgalmát. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel összedarabolták, majd az úttestről kézi erővel eltávolították a fát.

Ma reggel nyolc óra magasságában két riasztás történt, Salgótarján-Rónabánya belterületén egy nagy méretű faág telefonvezetékre hasadt, amit a salgótarjáni tűzoltók távolítottak el. A vezeték a káreset következtében nem szakadt le, épségben maradt.

Reggel nyolc óra után pár perccel Bátonyterenyéről is érkezett egy bejelentés, ott az Ózdi úton egy parkoló autóra hasadt egy fa. A kár felszámolását a salgótarjáni tűzoltók hajtották végre.

Országosan csütörtök reggelig több mint 400 esethez riasztották a tűzoltókat – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek, hozzátéve: jelenleg is csaknem ötven helyen dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

Hajdu Márton elmondta: szerdán Veszprém és Tolna, csütörtökön a reggeli órákban Baranya megyéből érkezett a legtöbb bejelentés. Veszprém és Zala megyében a műveletirányítás létszámát is meg kellett növelni.

Általában a viharos erejű szél és a nagy mennyiségű csapadék okozott problémát. A leszakadt faágak, kidőlt fák sokhelyütt akadályozták a közúti és a vasúti forgalmat, több helyen volt áramkimaradás. Az esővíz pincéket öntött el, és villámcsapások is okoztak gondokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 18:00, csütörtök | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Kövér László: Magyarország nem vesz részt egy "újabb európai öngyilkossági kísérletben"

2024. Május 16. 15:45, csütörtök | Helyi

Szerbiában elfogtak egy férfit, aki az elnök megölésével fenyegetőzött.

Elfogtak egy zombori férfit csütörtökön, aki a közösségi médiában Aleksandar Vucic köztársasági elnök meggyilkolásával fenyegetőzött - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Május 16. 09:10, csütörtök | Helyi

Maruzsa Zoltán: idén 200 ezer notebook kerül az iskolákba.

Két éve 120 ezer digitális eszköz beszerzése történt meg, tavaly 140 ezer eszközé, az idén pedig 200 ezer notebook kerül a magyar általános és középiskolákba szerte az országban.

2024. Május 16. 08:54, csütörtök | Helyi

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvétel.

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén.