Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2020. Január 10. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Z.F.Sz.

Nem élhetek muzsikaszó nélkül

Nem élhetek muzsikaszó nélkül

Utolsó harmadához érkezett Móricz Zsigmond - Nem élhetek muzsikaszó nélkül című művének próbafolyamata.

A Zenthe Ferenc Színház 2019/2020-as évadának negyedik premiere január 22-én kerül bemutatásra Mikó István rendezésében. A könnyed, vidám, zenés vígjáték Mikó István harmadik produkciója és első rendezése városunk színházában. Érdekesség, hogy ebben a darabban egyszerre lép színpadra Nógrád megye három VOSZ Príma-díjasa: a Nógrád Táncegyüttes, a Dűvő Népzenei Együttes és a Zenthe Ferenc Színház. A történet Balázs (Rácz János) nyírségi birtokos nem vívódó és elbukó figurája köré épül, aki nem veti meg a három napig tartó mulatságot, szereti a vidámságot és a cigányzenét. Asszonykája Pólika (Házi Anita) számára azonban sáskajárás minden mulatság, ami persze bonyodalmakat szül. Az előadáson mutatkozik be Szabó Anikó, Jókai Ági és Hartmann Teréz, mint a színház új színésze, valamint a bérletes nagyközönség előtt Simon Kata.

A zenés vígjáték három este lesz megtekinthető Székfoglaló Premier Bérlettel, Zenthe Ferenc-Bérlettel, Tolnay Klári-bérlettel és Szólójeggyel a Zenthe Ferenc Színház színpadán.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 13:28, szerda | Helyi

Rendszám nélkül közlekedett

Egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult büntetőeljárás egy 44 éves sóshartyáni férfi ellen.

2020. Február 18. 11:30, kedd | Helyi

Drog a zsebben

A rendőrök Karancslapujtő belterületén igazoltattak két férfit, akiknek a ruházatából kábítószert foglaltak le.

2020. Február 18. 11:03, kedd | Helyi

Az internet veszélyei

A rendőrök egy hét alatt több Nógrád megyei iskolában látták el tanácsokkal a diákokat a biztonságos internethasználat érdekében.

2020. Február 18. 10:43, kedd | Helyi

A kivetítős lámpák egyes típusainak jellemzői

A kivetítős éjjeli fények egészen új dimenziót nyithatnak az otthonunk éjszakai világításának a megvalósításában, ezért mindenképp érdemes jobban is megismerkednünk velük.