Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 09. 06:00, szombat | Kék hírek
Forrás: MTI

Nem bocsátotta feltételes szabadságra a bíróság a lúgos orvost

Nem bocsátotta feltételes szabadságra a bíróság a lúgos orvost

A Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája a pénteki meghallgatásának eredményeként nem bocsátotta feltételes szabadságra azt az orvost, aki a volt barátnőjét a szakítás miatt lúggal öntötte le

- közölte a törvényszék az MTI-vel.

Közleményükben arra is felhívták a figyelmet, hogy a sajtóban megjelentekkel ellentétben a büntetés-végrehajtási bíró nem "kedvezménytárgyalást" tart akkor, amikor az elítéltek feltételes szabadságra bocsátásáról dönt, hanem - főszabályként - az elítélt meghallgatása és a rendelkezésre álló iratok alapján hozza meg döntését, ahogyan az ebben az ügyben is történt.

A meghallgatás, valamint a rendelkezésére álló iratok alapján döntött tehát a bíróság abban a kérdésben, hogy az elítélt feltételes szabadságra bocsátható-e - tették hozzá.

Mindezek alapos mérlegelése után ítélte meg úgy a bíróság, hogy az elítélt a törvényi előfeltételeknek nem felel meg, a büntetési célok maradéktalan érvényesülése érdekében jelenleg nem bocsátható feltételes szabadságra - tájékoztattak.

A végzést az ügyészség tudomásul vette, az elítélt és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős - írta közleményében a Fővárosi Törvényszék.

A "lúgos" orvosra 2018-ban a Kúria harmadfokon 11 év szabadságvesztést szabott ki jogerősen életveszélyt okozó testi sértés és más cselekmények miatt, valamint örökre eltiltotta hivatása gyakorlásától. Az eljárás adatai szerint a vádbeli cselekmény idején kórházigazgatóként dolgozó férfi 2013-ban volt szeretőjének lakására ment, megkötözte a nőt, altatót, nyugtatót adott be neki, majd levetkőztette és maró anyagot öntött az altestére, ami másod- és harmadfokú égési sérüléseket, életveszélyt okozott. A sérülések több korrekciós műtét után is maradandóak.

Címkék: ítélet, lúgos orvos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön