Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 19. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Négymilliárdot kapnak a baromfitenyésztők

Négymilliárdot kapnak a baromfitenyésztők

A baromfiágazat állatjóléti támogatásainak feltételeiről szóló új jogszabály július 17-től hatályos. A rendeletmódosítás értelmében négymilliárd forintos forráshoz jutnak a tenyésztők.

Négymilliárd forintos nemzeti támogatáshoz jutnak a baromfitenyésztők 2011-ben. A július 17-től hatályos jogszabály értelmében negyedévente igényelhetőek támogatási kérelmek. A rendeletmódosítás hozzájárul az ágazat versenyképességének növekedéséhez, továbbá a tenyésztők kiszámíthatóbb jövedelemhez jutnak, míg a fogyasztók biztonságosabb termékeket vásárolhatnak. A 2013. december 31-ig fenntartható, az Európai Bizottság által jóváhagyott állatjóléti támogatás elősegíti az ágazat stabilizációját, emellett hozzájárul a vidéki munkahelyek megőrzéséhez.

A régi jogszabály értelmében a Belföldi Termékosztályozási Rendszer (BTO) számaival látták el a baromfiféléket. A BTO megszűnésével a rendszert más módon kellett kiváltani. A számmal ellátott támogatható baromfifélék meghatározását, a szárnyasokra vonatkozó pontos magyarázat váltja fel. A támogatott szárnyasok köre nem változik.

A támogatási kérelmet 2011. augusztus 31-ig kell benyújtani.

A jogszabály teljes szövege elérhető a kormány.hu oldalon.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: támogatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.