Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2012. Augusztus 01. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Negyedmilliárd forint támogatás érkezik Nógrád megyébe

Negyedmilliárd forint támogatás érkezik Nógrád megyébe

Csaknem 250 millió forintos támogatást ítéltek meg Nógrád megyének a Belügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alapjaiból az elmúlt két hétben.

A pénzből egyebek mellett árvízi rekonstrukció, szennyvízberuházás és egészségház valósul meg. Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű önkormányzatok közül soron kívüli segítséget kapott Felsőpetény, Nőtincs, Ősagárd és Szirák, összesen 16 millió forintot.
Az EU önerőalapjából szintén négy település nyert 44 millió forintot: Nagylócon és Sóshartyánban ennek felhasználásával valósítják meg az árvízi rekonstrukciót, Buják az induló szennyvíztisztító telepre és csatornahálózata fejlesztésére fordítja a pénzt, míg Bátonyterenyén egészségházközpontot alakítanak ki belőle.
A harmadik alap a felzárkóztatási támogatásé, ennek mértéke országos szinten meghaladta a 3,5 milliárd forintot, és 837 települést érintett. Két célterületre lehet felhasználni a pályázati pénzt: az önfenntartó képességet segítő önkormányzati ingatlanok felújítására, átalakítására, bővítésére, az önfenntartást segítő gépek, eszközök beszerzésére, a közfoglalkoztatáshoz szükséges mezőgazdasági célú beszerzésre, másrészt bel- és kültéri építőanyagok biztosítására.
Ebből az alapból 42 Nógrád megyei önkormányzat nyert támogatást, összesen 193 millió forintot. A legtöbb pénzt, 36 millió forintot, Salgótarján kapta.
Három önkormányzat pályázatát utasították el, közülük kettő hiánypótlást nyújtott be, így még kaphat támogatást.
Nógrád megye önkormányzata kiegészítő támogatásként 6,5 millió forintot nyert a területfejlesztési rendszerhez kapcsolódó szerződésállomány kezeléséhez, további 5 milliót pedig a területfejlesztési feladatok ellátásához. Az utóbbi összeg segítségével készítik el a megyei fejlesztési programot.

Címkék: Nógrád megye

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.