Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Augusztus 01. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Negyedmilliárd forint támogatás érkezik Nógrád megyébe

Negyedmilliárd forint támogatás érkezik Nógrád megyébe

Csaknem 250 millió forintos támogatást ítéltek meg Nógrád megyének a Belügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alapjaiból az elmúlt két hétben.

A pénzből egyebek mellett árvízi rekonstrukció, szennyvízberuházás és egészségház valósul meg. Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű önkormányzatok közül soron kívüli segítséget kapott Felsőpetény, Nőtincs, Ősagárd és Szirák, összesen 16 millió forintot.
Az EU önerőalapjából szintén négy település nyert 44 millió forintot: Nagylócon és Sóshartyánban ennek felhasználásával valósítják meg az árvízi rekonstrukciót, Buják az induló szennyvíztisztító telepre és csatornahálózata fejlesztésére fordítja a pénzt, míg Bátonyterenyén egészségházközpontot alakítanak ki belőle.
A harmadik alap a felzárkóztatási támogatásé, ennek mértéke országos szinten meghaladta a 3,5 milliárd forintot, és 837 települést érintett. Két célterületre lehet felhasználni a pályázati pénzt: az önfenntartó képességet segítő önkormányzati ingatlanok felújítására, átalakítására, bővítésére, az önfenntartást segítő gépek, eszközök beszerzésére, a közfoglalkoztatáshoz szükséges mezőgazdasági célú beszerzésre, másrészt bel- és kültéri építőanyagok biztosítására.
Ebből az alapból 42 Nógrád megyei önkormányzat nyert támogatást, összesen 193 millió forintot. A legtöbb pénzt, 36 millió forintot, Salgótarján kapta.
Három önkormányzat pályázatát utasították el, közülük kettő hiánypótlást nyújtott be, így még kaphat támogatást.
Nógrád megye önkormányzata kiegészítő támogatásként 6,5 millió forintot nyert a területfejlesztési rendszerhez kapcsolódó szerződésállomány kezeléséhez, további 5 milliót pedig a területfejlesztési feladatok ellátásához. Az utóbbi összeg segítségével készítik el a megyei fejlesztési programot.

Címkék: Nógrád megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit