Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2011. Október 23. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Négy versennyel zárul a vitorlásszezon

Négy versennyel zárul a vitorlásszezon

Több mint százötven vitorláshajó-verseny volt ez évben a Balatonon, ott a hét végén három versenyt rendeznek, a Velencei-tavon pedig egy héttel később zárul a vitorlásszezon.

Tizenhat nagy versenyt rendezett az idei szezonban a Balatonon a Magyar Vitorlás Szövetség, ám ha számba vesszük a klubok által különböző kategóriákban, különböző korosztályok számára rendezett, hazai és nemzetközi versenyeket, akkor a sportcélú kishajókat érintő események száma a másfél százat is meghaladja.

– A kedvezőtlen pénzügyi környezet ellenére is sikeresnek tartjuk az idei versenyszezont, a gazdálkodási gondok a nagy kluboknál kevésbé, a kisebbeknél viszont jelentősen nehezítették a munkát. Nem érezhetőek a gyengülés jelei a magyar vitorlássportban, sőt úgy látom: az idén tovább nőtt a sportági szövetség „behajtó ereje” – tudtuk meg Szoják Balázstól, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárától.

– Jó volt látni a nagy versenyeken, elsősorban a Kékszalagon részt vevő hatszáz hajót, és meg kell említenem, hogy miközben a Garda-tavat megkerülő versenyen százötven, a szövetség által rendezett Tihanyi-félsziget-kerülőn kétszázhúsz hajó vett részt – mondta el a sportvezető.

Szombaton Füreden rendezik meg a Dockyard Kupát, a siófoki évadzárón a Stefánia-nagydíjért folyik majd a verseny, vasárnap Balatonkenese várja az őszi regattára benevezett hajókat, Agárdon pedig október 30-án a Finn- és Siklóversennyel zárul a Velencei-tavi szezon.

A hét végi ünnepnapokon indulnak utoljára személyszállító hajók a Siófok–Füred–Tihany-útvonalon, és közlekedik még menetrendi járat Fonyód és Badacsony között. A szántód–tihanyi komp reggel hétkor óránként indul a déli partról, Tihanyból pedig délután fél hatkor indul az utolsó járat Szántódra.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 07:50, szerda | Sport

Új szabályok lépnek életbe az ünnepélyes kezdőrúgásokra

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése szerint az OTP Bank Ligában és a Merkantil Bank Ligában a most hétvégi bajnoki fordulótól kezdődően szigorú szabályok betartása mellett lehet ünnepélyes kezdőrúgást elvégezni.

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Sport

Magyar-bolgár - Motivált, becsvágyó csapatot ígér a vendég szakvezető

Mladen Krstajic szövetségi kapitány becsvágyó, motivált bolgár labdarúgó-válogatottat ígért a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

2023. Március 26. 09:47, vasárnap | Sport

Atlétikai VB: Pozitív visszajelzéseket kaptak a szervezők

Pozitív visszajelzésben részesült az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága, miután tájékoztatót tartott a nemzetközi szövetség (WA) legfőbb döntéshozó testületének.

2023. Március 25. 15:58, szombat | Sport

Lőw Zsolt követi Tuchelt a Bayern Münchenhez

A Bayern München labdarúgócsapatánál is Lőw Zsolt lesz Thomas Tuchel vezetőedző egyik másodedzője.