Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 23. 14:13, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Ne várjuk a csodát a svájci jegybanktól

Ne várjuk a csodát a svájci jegybanktól

A svájci frank az arannyal és a jennel ellentétben nem tudott újabb erőt gyűjteni az elmúlt héten.

A svájci kormány arról beszélt, hogy jó lenne, ha a jegybank 1,20-as EUR/CHF árfolyamot tudna kieszközölni, és a közvélemény kutatások mind azt mutatják, hogy a vállalatok több mint 60 százaléka örömmel fogadna bármiféle intervenciót.


A svájci jegybank eddig elzárkózott mind az árfolyamrögzítéstől, mint pedig az intervenciótól. Pénteken délelőtt a zürichi gazdaságkutató intézet közzé teszi az ún. KOF konjunktúraindexét, amely a svájci gazdaság várható féléves teljesítményét vetíti előre. Bár az adatnak a jelenlegi piaci környezetben mérsékelt árfolyamhatása lehet, mégis érdemes megfigyelni, hogy a mutató 2,04 pontról 1,82 pontra történő csökkenésére számítanak a befektetők, ez – amennyiben beigazolódik – arra utalhat, hogy jövőre is maradhat a laza kamatpolitika, s nem számíthatunk sem komolyabb inflációs felfutásra, sem pedig a svájci irányadó kamatszint megemelésére-írták a Quaestor elemzői.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: svájc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.