Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 26. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Ne féljenek a fogyatékkal élőktől a munkaadók!

Ne féljenek a fogyatékkal élőktől a munkaadók!

A munkaadóknak sem kell félniük a fogyatékos emberektől, hanem meg kell teremteni a feltételeket ahhoz, hogy saját „anyanyelvükön” érintkezhessenek a külvilággal.

Ezt Tapolczai Gergely (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (Sinosz) elnökségi tagja mondta a Párbeszéd - Partnerségben Salgótarjánnal című konferencián a nógrádi megyeszékhelyen.
A közigazgatás és a társadalmi szervezetek közötti partnerségi hálók kialakulását, a meglévő kapcsolatok szorosabbá fűzését célozta meg az a program, amelyhez húszmillió forint EU-támogatást nyert Salgótarján önkormányzata a Sinosszal közösen.
Tóthné Kerekes Andrea, a projekt vezetője az MTI-nek elmondta: harminc önkéntest és legalább tíz új partnerszervezetet szeretnének bevonni a civil szervezetek, a vállalkozók és a közigazgatás képviselőinek együttműködésbe. Hozzátette: általuk és a jó gyakorlatokon keresztül a munkavállalók, az ügyfelek és a lakosság széles rétegében szeretnék növelni a fogyatékkal élők iránti „befogadókészséget”.
A konferencián Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere közölte: a fogyatékkal élők és a fiatalok helyzetének javításához olyan pályázatokra van szükség, amelyeknek érzékelhető a társadalmi hatásuk. Megjegyezte: önkormányzatuk jó kapcsolatot tart fenn a Salgótarjánban több mint kétszáz szervezet munkáját összehangoló civil kerekasztallal, és a fogyatékosok problémáit rajtuk keresztül is szeretnék megismertetni a város lakóival.
Tapolczai Gergely kiemelte: a fogyatékkal élők társadalmi integrációját a munka világába kerülésükkel lehet legjobban segíteni. Hozzátette: a munkaadóknak sem kell félniük tőlük, hanem meg kell teremteniük a kétnyelvűséget, hogy saját „anyanyelvükön” érintkezhessenek a külvilággal.
A képviselő az MTI-nek hozzátette: a Sinosz - a salgótarjáni közös projekt mellett - országos videós jeltolmácsolási rendszert épít ki, kutatja, egységesíti, valamint oktatja a jelnyelvet, és ehhez 800 millió forint támogatást nyert el.

Programok Nógrád megyében
Vissza a kezdőoldalra

Címkék: sinosz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,