Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2023. Április 23. 07:35, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

NAV: nem haladhat át gabonaszállítmány Magyarországon ellenőrzés nélkül

NAV: nem haladhat át gabonaszállítmány Magyarországon ellenőrzés nélkül

Nem haladhat át gabonaszállítmány Magyarországon ellenőrzés nélkül, ha a legkisebb gyanú is felmerül a járőrökben, hogy a fuvarozók megszegik az Ukrajnából érkező gabonák importtilalmát.

A közlemény szerint a pénzügyőrök egy központi rendszerben figyelik az átutazó járműveket, hogy szükség esetén a szállítmányt útközben ellenőrizhessék.

A kockázatelemzést követően, a vasúti ellenőrzések mellett nem maradnak el a telephelyek és a közúti ellenőrzések sem. A pénzügyőrök hatósági zárat is feltehetnek, ha felmerül a gyanú, hogy magyarországi telephelyre ukrán gabona érkezik - írták.

Kiemelték, hogy a NAV és a Nébih munkatársai folyamatosan ellenőrzik a kormányrendelettel érintett termékeket, azok eredetét, behozatalát és továbbítását, illetve a forgalmazás szabályszerűségét.

Eddig több mint 130 esetben, speciális szempontok szerint, alaposan ellenőrizték a NAV munkatársai azokat a fuvarozókat, akiknél előfordulhatott olyan gabonaszállítmány, amely április közepe óta korlátozás alá esik.

A cél az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékek behozatalának és illegális lerakodásának megfékezése - olvasható a kommünikében.

Címkék: NAV, Ukrán gabona

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:26, vasárnap | Belföld

Éjszakai vezetés – az okos karkötő nem enged elaludni

Személyre szabott módon figyeli és hívja fel a fáradó gépkocsivezetők figyelmét egy új technológia, amely egy uniós kutatás eredménye, amint arról a Horizon, az EU kutatási és innovációs magazinja hírt adott.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.