Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Május 10. 04:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ: Viskárdi Péter

Napos-gomolyfelhős idő.

Napos-gomolyfelhős idő.

Sok napsütés várható, emellett gomolyfelhőkre lehet számítani.

Szerdán Illetve délutántól a Dunántúlon nyugat-délnyugat felől a fátyolfelhőzet is növekedni kezd. Csak néhol az Allföldön fordulhat elő jelentéktelen zápor. Élénk, a Tatabánya-Baja vonal 50-100 km széles sávjában erős lökések kísérhetik a keleti, délkeleti szelet. Hajnalban 3-10 fok várható, de a fagyzugokban ennél kissé hidegebb is lehet. Délután 17-22 fokot mérhetünk.

Csütörtökön egyre nagyobb területen növekszik meg erősen a felhőzet, de északkkeleten még többórás napsütésre készülhetünk. Délnyugat felől a nap második felében egyre többfelé eredhet el az eső, estig az ország délnyugati felén eshet. A keleties szél sokfelé élénk, erős lehet. Hajnalban 4-12, délután délnyugaton 14-17, máshol 18-23 fok valószínű.

Pénteken az erősen felhős, borult égből többfelé kell számítani esőre, záporra, délnyugaton zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé szeles időre, 13 és 20 fok közötti csúcsértékekre számíthatunk.

Hétvégén gyakran lesz erősen felhős az ég, de szombaton akár hosszabb napos időszakokra is kisüthet a nap. Ezen a napon szórványosan, vasárnap többfelé várható eső, zápor, főként délnyugaton zivatarok is lehetnek. A légmozgás gyakran lesz élénk, erős. A maximumok szombaton 15 és 22, vasárnap nyugaton 13 és 17, máshol 18 és 24 fok között alakulhatnak.

Orvosmeteorológia

Szerdán is marad még a frontmentes idő, de a nagy napi hőingás különösen a szívbetegeket megviselheti, esetükben ingadozhat a vérnyomás.

Délelőtt gyorsan fog melegedni a levegő, a melegedésre érzékenyek körében álmatlanság, fáradékonyság, koncentrálási problémák léphetnek fel.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

A hűvös, hideg reggeli órákban a kopásos jellegű ízületi bántalmak is felerősödhetnek.

Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.

A naposabb idő viszont jó hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre.

11 és 16 óra között az UV-sugárzás már eléri az erős fokozatot, így a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Kőris közepes

Fűz alacsony
Nyír alacsony
Platán alacsony
Tölgy közepes
Pázsitfűfélék alacsony
Eperfafélék alacsony
Gombák alacsony
Magas pollenterhelés

Egyszerre nagyon sok növény virágpora található meg a levegőben, emiatt magas pollenterhelés várható.

Az eperfafélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a közepes-magas tartományban alakulhat, a tölgyé, a kőrisé, a dióé és a fenyőféléké pedig országszerte közepes szintet érhet el.

A pázsitfűfélék pollenjei már sokfelé tüneteket okozó közepes szinten lehetnek jelen a levegőben.

A juhar, a platán és a vadgesztenye pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakulhat, de helyenként elérheti a magas szintet.

Fotó: Viskárdi Péter ( Végre jó idő.....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.