Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. Március 01. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Napirenden a régió innovációs stratégiája

Napirenden a régió innovációs stratégiája

A Regionális Innovációs Stratégia 2020 készítésének nyitó workshopját rendezték meg a minap Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

A „Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020” a kutatás-fejlesztési és innovációs erőfeszítések eredményes hasznosulását rögzíti, és kijelöli az ország hosszútávra szóló főbb stratégiai irányait. Ugyanakkor a régió-specifikus prioritások, a területi eltérések miatt kiemelten fontos, hogy a célok elérését a régiók érdekeit is szem előtt tartó regionális stratégiák alapozzák meg.
A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Innovációs Hivatal felkérte a NORRIA Észak-Magyarországi Regionális Innovációs Ügynökséget a régió RIS3 (Research and Innovation Strategy for Smart Specialization) metodikája alapján elkészítendő Regionális Innovációs Stratégiájának összeállítására. Az új metodika igazodik a 2014-2020 tervezési időszak tervezési módszertanaihoz, és alapját képezi a régió K+F alapú későbbi fejlesztéseinek.
A nyitó workshopon a NORRIA szakemberei – együttműködve a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával – ismertették a jelenlévőkkel a RIS3 módszertan alapjait és az Észak-magyarországi Regionális Innovációs Stratégia tervezett fő irányait.
A rendezvény célja az volt, hogy a KFI-ben érintett szereplők még a stratégia elkészítése előtt megismerhessék annak kereteit, metódusát, és építő gondolataikkal hozzájárulhassanak a stratégiai irányok kialakításához.

Címkék: innováció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.

2024. Május 10. 08:00, péntek | Helyi

Kellemes májusi idő.

Országszerte sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor.

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)