Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Augusztus 17. 10:00, hétfő | Helyi

Napelemes beruházás a Kodályban

Napelemes beruházás a Kodályban

Ma kezdődött meg a napelemes beruházás a Kodály Zoltán Tagiskolában.

A beruházásra 30,1 millió forintot nyert el Salgótarján önkormányzata a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) Fotovoltaikus rendszerek kialakítása című pályázatán. A támogatás mértéke száz százalékos, így önkormányzati hozzájárulást nem igényel a fejlesztés. A kivitelező a budapesti székhelyű Goodwill Energy Kft.

A KEOP pályázat célja, hogy ösztönözze a megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését, csökkentve ezzel a fosszilis energia felhasználását.

A salgótarjáni fejlesztés eredményeként évi 161,2 Gigajoullal nő a megújuló energiahordozó felhasználása, miközben 41,8 tonnával csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása.

A beruházás célja az iskola villamosenergia igényének részbeni kiváltása. A fejlesztés eredményeként elért megtakarítás évente kétmillió forint lesz.

Képünk illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 19:29, vasárnap | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.