Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 23. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Nagylóci baleset: szakértők bevonásával vizsgálják a történteket

Nagylóci baleset: szakértők bevonásával vizsgálják a történteket

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja Hende Csaba honvédelmi minisztert szállító gépkocsi múlt heti közlekedési balesetének körülményeit.

Bővebb tájékoztatást csak a vizsgálat lezárása után adnak.
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata korábban azt közölte, hogy a minisztert szállító autó a Szécsény és Hollókő közötti 2122-es úton ütközött össze egy másik kocsival múlt héten csütörtök délután öt óra körül, a balesetet az első információk szerint nem a minisztert szállító autó okozta. A balesetben öten sérültek meg.
A Honvédelmi Minisztérium (HM) tájékoztatása szerint miután Hende Csaba vállsérülését ellátták, a miniszter pénteken jó általános állapotban, "további, otthoni gyógyulás céljából" elhagyta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházát. A kezelés után szintén hazatérhetett a miniszter munkatársa - aki könnyebb zúzódásokat szenvedett - és mellkasi sérüléssel ápolt gépkocsivezetője is.
A balesetet okozó gépkocsi vezetőjét továbbra is a Honvédkórházban ápolják. Őt mellkasi csontsérüléssel, valamint hasi és végtagzúzódással a baleseti sebészeti osztályon kezelik. Állapota stabil, megfigyelése és további kezelése várhatóan egy hétig tart - tették hozzá.
Szabó István mérnök dandártábornok, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka péntek reggel az MTI-nek azt mondta: a minisztert sem műteni, sem gipszelni nem kellett. Vállficamát helyrerakták, az éjszaka nyugodtan telt. Egy rögzítőkötéssel engedték ki a kórházból. A másik mentőhelikopterrel a kórházba vitt sérültet - aki fedett hasi sérülést szenvedett - néhány napra megfigyelésre bent tartják.
Szabó István elmondta, hogy csütörtök éjszaka a miniszteri autóban ülő másik két embert, a gépkocsivezetőt és a tárcavezető tanácsadóját is a Honvédkórházba vitték. Hende Csaba tanácsadója zúzódásokkal érkezett az intézménybe. A miniszteri autó sofőrje szegycsonttörést szenvedett, ő a salgótarjáni kórházból került át hozzájuk - mondta a kórház parancsnoka.
Az az ötödik sérültet, az autóbalesetet feltehetően okozó raliautó navigátorát a balassagyarmati Kenessey Albert Kórház traumatológiai osztályán ápolják súlyos sérülésekkel.

Címkék: Hende Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák