Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. November 20. 12:00, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Liliomfi Salgótarjánban

Nagy sikert aratott a Liliomfi Salgótarjánban

A Zenthe Ferenc Színház telt ház előtt játszotta 2014/2015-ös színházi évadja első saját kiállítású darabját, Szigligeti Ede Liliomfiját Susán Ferenc rendezésében.

Kis házi ünnepség előzte meg a Liliomfi kedd esti bemutatását. A P. Kerner Edit által alapított társulati díjat, a T. Pataki László Emlékgyűrűt ez évben ketten vehették át: Pünkösdi Mónika és Falati Hedvig is a Vertich Színpadstúdióban, illetve a Zenthe Ferenc Színházban mutatott teljesítményéért kapta az elismerést. A színház által első ízben odaítélt Zenthe Emlékplakettet a mecenatúrában évek óta elől járó Salgó Vagyon Kft. kapta (a díjat Tatár Csaba igazgató vette át), míg a társulat tagjai által megszavazott plakettet Máté Krisztiánnak nyújtotta át Simon Lajos igazgató.
Ezt követően felgördült a függöny, utazóládájukkal megérkeztek a vándorszínészek, hogy a Liliomfi és Mariska, valamint Erzsi és Gyuri közt szövődő szerelem beteljesülését mutassák be, amelyben hol többé, hol kevésbé segítségükre volt Szilvay Tódor, Szellemfi, Kamilla, de ugyanúgy Schwartzék, Kányay uram, a szomszédasszony, a kocsma vendége, valamint a Nógrád Táncegyüttes fantasztikus táncosai, Szabó Jánossal az élen.
November 20-án az Ifjúsági Bérlet tulajdonosai még megtekinthetik az előadást.Ezt követően a Zenthe Liliomfijának ekhós szekere határainkon túlra vándorol, hiszen fellépnek vele a szlovákiai Füleken, a II. Őszi Színházi Fesztiválon is.

Forrás: zentheszinhaz.hu - MTI-fotó: Komka Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:41, kedd | Helyi

Magyarország nagyobb városaiban, Erdélyben és a Vajdaságban folytatja jótékonysági születésnapi koncertjét Mága Zoltán.

50 év 50 koncert című születésnapi jótékonysági koncertsorozat részeként a következő napokban és hetekben Magyarország nagyobb városaiban.

2024. Április 30. 08:35, kedd | Helyi

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez.

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Napos, kora nyárias idő.

Napos időben lesz részünk, csak néhol jelenhetnek meg kósza felhők az égen.

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.