Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. December 05. 11:35, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/mti

Munkahelyteremtő beruházásokat támogat Salgótarján önkormányzata

Munkahelyteremtő beruházásokat támogat Salgótarján önkormányzata

Salgótarján önkormányzata 50 millió forintot különített el, hogy segítse azokat a beruházásokat, amelyek új munkahelyeket teremtenek a városban - mondta Eötvös Mihály

A vállalkozások olyan, 100 millió forintot meghaladó beruházással pályázhatnak, amelyek legalább húsz új munkahelyet hoznak létre - mondta az alpolgármester. A gazdasági bizottság 15 napon belül dönt a beérkező pályázatokról. A támogatás 20 és 40 közötti létszám foglalkoztatása esetén 5 milliótól 11 millió forintig terjed, illetve 41 fő fölött 13 millió forint. A beruházást 2013 június végéig kell megvalósítani.

Eötvös Mihály közölte: eddig egy nyertes van, vele már meg is kötötték a szerződést. A maximális, 13 millió forintot nyerte el a 47 fő foglalkoztatását vállaló Tarján Glass Kft., itt a beruházás értéke 160 millió forint. A Tarján Glass a kézi üvegkehely gyártás mellett kis szériájú palackgyártást kezd Salgótarjánban.

Az alpolgármester elmondta, valószínűleg jövőre is működtetnek hasonló pályázati keretet, de tartalmáról még egyeztetnek a vállalkozásokkal.

A közgyűlés több módon segíti a helyi vállalkozásokat. Így az iparűzési adó befizetési határidejét márciusról május 15-ére tolta ki, a mostani likviditási helyzetben pedig a két hónapos haladék komoly segítség a vállalkozóknak.

Salgótarjánban 2006-tól nem emelték meg az építményadót. A nógrádi megyeszékhelyen ez a tarifa négyzetméterenként 130 és 910 forint között van - mondta Eötvös Mihály, hozzátéve: van olyan megyei jogú város, ahol 1600 forint a legmagasabb kategória.

Címkék: salgótarján

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.

2024. Április 20. 06:00, szombat | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.