Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Május 22. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Munkaértekezlet a hátrányos helyzetben élők megsegítéséért

Munkaértekezlet a hátrányos helyzetben élők megsegítéséért

A munkacsoport meghatározta a legfontosabb teendőket.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint az alárendeltségében működő rendőrkapitányságok dolgozóiból álló Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport a napokban Balassagyarmat mellett, a nyírjesi-üdülőtelepen tartotta meg feladat-meghatározó munkaértekezletét. A rendezvényen a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, valamint a Nógrád Megyei Nemzetiségi Roma Kisebbségi Önkormányzat elnöke is részt vett. A területi munkacsoport vezetője, Csík Csaba r. alezredes értékelte a 2012. évben elvégzett feladatokat, valamint tájékoztatta a jelen lévőket a főbb célkitűzésekről és arról, hogy a munkacsoport a jövőben milyen szerepet kíván ellátni a roma és a hátrányos helyzetben lévő lakosság
problémáinak megoldásában, illetve a jogsértő cselekmények megelőzése,
megakadályozása érdekében.
A munkaértekezlet fő célja a 2013. évre kidolgozott – a roma és a hátrányos helyzetű személyeket érintő – munkatervben lévő feladatok megvalósítását befolyásoló tényezők megbeszélése, valamint tapasztalatok cseréje.
Az éves munkaterv egyik fő feladata a roma származású fiatalok számára szóló rendvédelmi programok megszervezése, valamint a rendészeti pályára irányítás érdekében a rendészeti szakközépiskolákról és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről történő folyamatos tájékoztató tevékenység. Az értekezleten részt vevők fontosnak tartják a fiatalok részére olyan rendőrségi nyílt napok megtartását, melyek során megismerkedhetnek a rendőrség munkájával.
A munkacsoport és a Nógrád Megyei Nemzetiségi Roma Kisebbségi Önkormányzat vezetői továbbra is fontos célként tűzték ki a fiatalok részére a baleset és bűnmegelőzési ismeretterjesztő előadások, nyári táborok megtartását, továbbá az iskolarendőr program alkalmazását főként olyan iskolákban, ahol hátrányos helyzetű roma fiatalok nagyobb számban tanulnak.
Az értekezleten a résztvevők megállapodtak, hogy szorgalmazzák hasonló találkozók és fórumok megtartását, melyre a jövőben meghívják majd a környező megyék hasonló munkacsoportjainak tagjait is tapasztalatcsere érdekében. A rendőrség ezen együttműködésének hosszú távú célja a rendőrség és a
hátrányos helyzetű roma kisebbség közötti konfliktus- és előítéletmentes viszony megteremtése, kiemelt figyelemmel a bűnmegelőzésre, az áldozattá vagy bűnelkövetővé válás megelőzésére és az ismeretterjesztő kommunikációra.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő