Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Február 11. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Multinacionális gépgyártók lehetséges beszállítókkal ismerkednek Nógrádban

Multinacionális gépgyártók lehetséges beszállítókkal ismerkednek Nógrádban

A kis és középvállalkozások beszállítóvá válásának támogatására Benchmarking-klubot indított az Energetikai-, Gép- és acélszerkezet-gyártó és Mechatronikai Klaszter Nógrádban.

Paróczai Péter, a klaszter szakmai vezetője az MTI-nek elmondta: a klub első rendezvényét pénteken tartjották. A Nógrád megyében működő nagy iparvállalatok vezetői fémforgácsoló üzemeket tekintettek meg, a salgótarjáni Tarjángép Kft. és a karancsaljai Sziroj Kft. CNC-forgácsoló üzemébe látogattak.
Paróczai Péter szerint a CNC-megmunkálással foglalkozó cégeknek jó esélyük van arra, hogy beszállítói legyenek az Energetikai-, Gép- és acélszerkezetgyártó és Mechatronikai Klaszter nagyvállatainak. Többek közt a mátranováki Bombardiernek, a salgótarjáni tűzhelygyár utódjának, az SVT-Wamsler NyRt-nek, a pásztói Eglo Zrt-nek, vagy a Balassagyarmaton működő, autókompresszor-gyártó Delphinek.
Elmondta: a Benchmarking-klub az idén nyolc alkalommal biztosít közös üzemlátogatást a tagoknak. Hozzátette: a Budapesti Gazdasági Főiskola 2009-ben alakította ki a klasztert több, Nógrád megyében működő vállalattal, kamarai képző-intézményekkel a megyében működő multik beszállítói igényeinek felmérésére és kiszolgálására. A termelést megfelelő szakember-utánpótlással is segítenék, a nagyvállalatokhoz kihelyezett gyakorlat-közeli oktatás megszervezését ösztönzik, amelyek keretében célfeladatokra képeznének szakembereket.

Címkék: nógrád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:00, hétfő | Helyi

Cannes - Kedden kezdődik a 77. cannes-i fesztivál.

A hollywoodi sztárok valamennyi generációja, Richard Gere-től Meryl Streepen át olyan feltörekvő csillagokig, mint Barry Keoghan, Jacob Elordi, Margaret Qualley és Anya Taylor-Joy.

2024. Május 13. 15:30, hétfő | Helyi

Mabisz: újabb járművekre kell kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötni.

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz)

2024. Május 13. 12:32, hétfő | Helyi

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület.

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Május 13. 12:00, hétfő | Helyi

Múzeumok és Galériák Éjszakája Füleken.

A Múzeumok és Galériák Éjszakáját rendezik meg szombaton a felvidéki Füleken, a program központi témája Egyiptom lesz a szervező Füleki Vármúzeum.