Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 10. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: a kormány elfogadhatatlan módon vezetne be kötelező kamarai tagságot az agráriumban

MSZP: a kormány elfogadhatatlan módon vezetne be kötelező kamarai tagságot az agráriumban

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a vidékfejlesztési miniszter csupán néhány órával a hétfői parlamenti ülés előtt nyújtotta be azt a törvénymódosító javaslatát, amellyel akár már csütörtökön kötelező kamarai tagságot vezethetnek be az agrár- és élelmiszergazdaságban.

Gőgös Zoltán a szocialisták szakpolitikusa, országgyűlési képviselő erről hétfőn, az Országgyűlés épületében tartott sajtótájékoztatóján beszélt. Hangsúlyozta, a kötelező kamarai tagságot nem tartják nagy problémának, azzal ugyanakkor már nem értenek egyet, hogy a kormányoldal mindezt négy nap alatt mondatná ki a parlamenttel a kivételes sürgős eljárást igénybe véve.
A parlament ugyanis még a hétfői ülésnapon összevont általános és részletes vitát tart Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter előterjesztéséről, és akár már csütörtökön, a nyári rendkívüli ülésszak végén dönthet a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara létrehozásáról - fejtette ki a politikus.
Gőgös Zoltán hangsúlyozta: az ellenzéki képviselőknek ezen eljárás miatt mindössze pár órájuk van tanulmányozni az indoklással együtt majd ötven oldalas törvényjavaslatot, amelyet az érintettek korábban még csak nem is véleményezhettek.
A szocialista képviselő elmondta, a kabinet előterjesztése alapján a jövőben az élelmiszergazdaság valamennyi szereplőjét, "a nagy gyáraktól a legkisebb lángossütőkig" kamarákba kényszerítenék, ami egyszeri ötezer forintos regisztrációt, majd ugyanennyi éves tagdíjat róna rájuk. Tájékoztatása szerint az állam ebből évi ötmilliárd forintos bevételt remél.
Antidemokratikusnak nevezte továbbá, hogy a jelenlegi kamarai elnökök helyét egy a miniszter által kinevezett személy foglalhatja el az új köztestületben, vagyis a kabinet egy olyan szervezetet kíván létrehozni, amely nem száll vitába vele az agrárkérdésekben.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során