Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Július 24. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Motorosokra és quadosokra \"vadásztak\" erdőkön, mezőkön

Motorosokra és quadosokra \

Fokozott ellenőrzést tartottak a napokban a rendőrök az erdőkben, természetvédelmi területeken motorozók és quadozók felderítése érdekében.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi, Közlekedésrendészeti és Határrendészeti Osztálya munkatársai a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi felügyelőjének és az Ipoly Erdő Zrt. Erdésze bevonásával az illetékességi területéhez tartozó települések erdőrészein, határszakaszain ellenőriztek.
A jelenleg hatályban lévő szabálysértési törvény alapján természetvédelmi szabálysértést követ el, aki természeti területen a természetvédelmi célokkal össze nem egyeztethető tevékenységet folytat, szemetel, a területet más módon szennyezi, tiltott helyen tartózkodik, engedély nélkül tüzet rak.
A Salgótarjáni Rendőrkapitányság által szervezett közös ellenőrzés célja volt az erdőkben a motorkerékpárosok által elkövetett szabálysértő magatartások és a természetvédelmi területeken azok használatával össze nem egyeztethető tevékenységet folytató személyek, járművezetők – quadosok, motorkerékpárosok - kiszűrése, valamint az így felderített természetvédelmi célokkal össze nem egyeztethető tevékenységet folytató szabálysértők, illetve más jogsértő cselekményt elkövető személyek felelősségre vonása, a szabálysértés, vagy bűncselekmény elkövetéséhez használt közlekedési eszközök lefoglalása.
A fokozott ellenőrzés során a rendőrök és természetvédelmi felügyelők, valamint erdészek közösen járták be a helyszíneket. Álló és mozgó ellenőrzéseket hajtottak végre Salgótarján és térségének nevezetes pihenésre, kikapcsolódásra lehetőséget nyújtó túrázó helyein. Így jelen voltak egyebek között a Somoskőújfalu, Salgóbánya, Eresztvény, Kercseg-dűlő és Kercseg- lapos területén is, de Cered, Zabar, Tótújfalu, Szilaspogony, valamint Zagyvapálfalva, Mátraszele, Székvölgypuszta, Mizserfa és még több községet szegélyező erdőrészekben és Ipolytarnóc környékén, valamint a Karancs Medves Tájvédelmi Körzetben is.
Az ellenőrzések során 23 motort vontak intézkedés alá, és 3 motoros esetében állapítottak meg szabálysértést. A szabálysértőktől a 3 db motorkerékpár lefoglalásra került, illetve egy eljárás alá vont személyt szabálysértési őrizetbe is vettek.

Címkék: quad

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.