Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2021. Április 01. 10:47, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Motoros sérült meg

Motoros sérült meg

Az elmúlt három napon Nógrád megyében egy személyi sérüléssel és hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

A 23-as számú főúton, Mátraterenye irányából Nemti felé közlekedett 2021. március 31-én 13 óra 22 perckor egy 37 éves nő motorkerékpárral, amikor az út menti fás területről egy szarvas ugrott a jármű elé, amit elütött. Az ütközés következtében a motoros elesett és megsérült.

A megye területén az elmúlt három napon további hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A jó idő beköszöntével egyre többen közlekednek motorokkal az utakon. A motorkerékpáros balesetek megelőzése érdekében az alábbiakban felsorolt néhány alapvető szabályt, illetve tanácsot fontos figyelembe venni, illetve betartani:

A motoros balesetek elkerülésére és megelőzésére, a jogszabályi előírások maximális betartására minden közlekedőnek törekednie kell! A gépkocsivezetők mellett a motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság, észlelhetőség biztosítása, a kiszámíthatóság, a KRESZ előírások betartása mind-mind fontos láncszeme a biztonságuknak.
Külön ki kell emelni a sebességhatárok betartásának fontosságát! Ha a járművezetők betartják a megengedett sebességet, nagyobb az esélye annak, hogy el tudnak kerülni egy balesetet!

A motorkerékpárral közlekedők minden esetben viseljék a megfelelő védőruházatot!
…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 13:29, péntek | Helyi

Kábítószert birtokolt a járművezetéstől eltiltott férfi

A 24 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a pásztói rendőrök, valamint szabálysértési eljárást is kezdeményeztek vele szemben.

2021. Április 16. 12:41, péntek | Helyi

Lányával ment lopni az anya – letartóztatásba került

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 32 éves nőnek a letartóztatását,

2021. Április 15. 15:15, csütörtök | Helyi

Ittasan kötötte el a buszt a fiatalkorú lány

A fiatalkorúak ügyeiben eljáró Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a fiatal lány ellen, aki ittasan betörte egy busz ablakát, és azzal többszáz métert közlekedett is Mátraterenyén.

2021. Április 15. 15:07, csütörtök | Helyi

Engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket otthonában

Az 56 éves ecsegi férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.