Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2021. Április 01. 10:47, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Motoros sérült meg

Motoros sérült meg

Az elmúlt három napon Nógrád megyében egy személyi sérüléssel és hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

A 23-as számú főúton, Mátraterenye irányából Nemti felé közlekedett 2021. március 31-én 13 óra 22 perckor egy 37 éves nő motorkerékpárral, amikor az út menti fás területről egy szarvas ugrott a jármű elé, amit elütött. Az ütközés következtében a motoros elesett és megsérült.

A megye területén az elmúlt három napon további hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A jó idő beköszöntével egyre többen közlekednek motorokkal az utakon. A motorkerékpáros balesetek megelőzése érdekében az alábbiakban felsorolt néhány alapvető szabályt, illetve tanácsot fontos figyelembe venni, illetve betartani:

A motoros balesetek elkerülésére és megelőzésére, a jogszabályi előírások maximális betartására minden közlekedőnek törekednie kell! A gépkocsivezetők mellett a motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság, észlelhetőség biztosítása, a kiszámíthatóság, a KRESZ előírások betartása mind-mind fontos láncszeme a biztonságuknak.
Külön ki kell emelni a sebességhatárok betartásának fontosságát! Ha a járművezetők betartják a megengedett sebességet, nagyobb az esélye annak, hogy el tudnak kerülni egy balesetet!

A motorkerékpárral közlekedők minden esetben viseljék a megfelelő védőruházatot!
…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 25. 13:30, csütörtök | Helyi

Ülést tartott a Nógrád Megyei Munkaerőpiaci Egyeztető Kerekasztal

2021. November 25. 10:09, csütörtök | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt napokban egy személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

2021. November 25. 09:58, csütörtök | Helyi

„Jó lesz a nyaklánc meg a gyűrű is!” – mondta a házaló, és vitte is az aranyat

A Pásztói Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a 62 éves paplanokkal házaló hatvani nő ellen, aki egy mozgásában korlátozott idős asszonytól tulajdonított el aranyékszereket.

2021. November 23. 11:56, kedd | Helyi

Kevesebbet akartak fizetni, ezért kenőpénzt adtak a sofőrnek

A Nógrád Megyei Főügyészség vesztegetés miatt emelt vádat négy személlyel szemben, akik az állattenyésztéssel járó melléktermékek súlyával trükköztek annak érdekében,