Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Január 07. 18:00, vasárnap | Helyi
Forrás: valodihirek/web/zsuffa csaba

Most megmutatjuk a világ legintelligensebb állatait

Most megmutatjuk a világ legintelligensebb állatait

Emberek lévén azt hisszük, hogy mi vagyunk a legokosabbak a Földön és eszünkbe sem jut sokszor, hogy sok nagyon sok állat rendelkezik rendkívül fejlett képességekkel.

Pedig az intelligencia is éppen annyira szubjektív, mint a szépség megítélése.

1. Csimpánzok

A csimpánzok a bolygó legintelligensebb állatai. Hihetetlenül összetett a gondolkodásmódjuk, képesek manipulálni is a környezetüket, hogy segítsenek magukon és a közösségükön.

Mindennapos teendőik megkönnyítésére számos technikákat dolgoznak ki, ráadásul tárgyakat is állítanak a szolgálatukba és eszközökként használják őket.

2. Disznók

Mostantól tudod, a „buta disznó” kifejezés nem állja meg a helyét. A disznóra leginkább a húsa miatt gondolunk, azonban az IN-DEPTH kutatása kimutatta, hogy egy középkorú disznó intelligenciája egy hároméves gyerekének felel meg.

3. Delfinek

Kutatások bizonyították, hogy a delfinek öntudattal rendelkeznek, felismerik magukat a tükörben, fejlett kommunikációs rendszerrel rendelkeznek, ügyelnek a megjelenésükre.

4. Papagájok

A papagájok már közismerten bizonyították, hogy meg tudják ismételni a mondanivalónkat, és meg is jegyzik őket. Emellett képesek összetett problémákat megoldani, különösen akkor, ha jutalmazzuk őket némi finomsággal…

5. Bálnák

A bálnák bonyolult és összetett kommunikációs nyelvvel rendelkeznek. Az általuk használt hangok számunkra szinte felfoghatatlanul sokoldalúak, és rendkívül lenyűgöző, ahogy a bálnák ezt a nyelvet csoportjuk összehangolására használják.

6. Kutyák

Legjobb barátaink, akiket sokan a legokosabbnak is tartanak, mégis a rangsor hatodik helyén foglalnak helyet. Persze, ez sem lebecsülendő főleg, ha még azt is hozzátesszük, hogy a kutyák nem csak hűségesek és a legkedvesebb állatok, hanem még zenei ízlésük is van.

Glasgowban bizonyították, hogy a kutyák a legjobban a reggae-t és a lágy rockot kedvelik, ellenben a heavy metal, a punk és a disco távolról sem tartozik a kedvenceik közé.

7. Polipok

Ezek a furcsa kinézetű állatok a vadonban a legtöbb képességgel rendelkeznek és több feladatot képesek ellátni, mint bármelyik másik faj, illetve rendkívül fejlett problémamegoldó és stratégiai képességgel rendelkeznek.

8. Elefántok

Az elefántoknak rendkívül jó a memóriájuk, és összetett módon tudják felfogni a viselkedéseket. Így megérzik azt is, a feléjük közeledők milyen szándékkal érkeznek. Méretes agyuk nem csak észjárásukat, hanem magas empátiát is nyújt nekik, ellentétben az állatvilág számos más lényével.

9. Mókusok

Erről a csöpp állatról senki nem gondolná, hogy intelligens. Pedig jó memória kell ahhoz, hogy megjegyezze a százféle búvóhelyet, ahová elrejtette a mogyoróit.

10. Macskák

A cicák hihetetlen érzékszervi képességekkel rendelkeznek. Bár sokan nem tudnak ezzel mit kezdeni, mert nem képezhetők olyan könnyen, mint a kutyák. Ennek ellenére a macskák is képesek új képességeket elsajátítani.

11. Patkányok

Nem gondolnád, hogy a patkányok is megdöbbentően jó memóriával rendelkeznek és nagyszerűen alkalmazkodnak a környezetükhöz. Sokak számára visszataszítóak, azonban nagyon okosak és jól taníthatóak állatok, pl. egyes országokban bombakeresésre idomítják a patkányokat.

____________

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 21:41, péntek | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.