Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Július 08. 18:31, hétfő | PR

Most is aktuális a kazán-kérdés

Most is aktuális a kazán-kérdés

A nyár nem csak a strandolás, hanem a házfelújítás ideje is. Akár új otthonba költözésről, akár korszerűsítésről van szó, érdemes körültekintően körüljárni a kondenzációs kombi kazán piacot.

Különösen fontos, hogy a berendezés egész évben 100% hatásfokos teljesítményt nyújtson, hiszen ezekkel a kazánokkal nem csupán fűteni szoktunk, hanem a használati melegvizet is előállíthatunk. A kora tavasztól késő őszig elfoglalt szerelőkről, több hónapos várólistákról szintén mindannyian hallottunk már, ezért régi vagy túlhasznált, cserére szoruló egység esetén muszáj előre terveznünk, és még a hideg beállta előtt beszerezni, beszereltetni a számunkra ideális modellt. Használjuk ki a lazább nyári hónapokat, a kondenzációs kombi kazán vásárlás némi tájékozódással, illetve szakértői segítséggel szinte gyerekjáték!


Kazán kisokos

A kombi kondenzációs kazán tehát lakótér fűtés és melegvíz előállítás terén is szolgálatunkra van. Gyors és energiatakarékos berendezés, ami ráadásul alacsony bekerülésű, mégis nagyon megbízható – nem csoda, hogy töretlen a népszerűsége. Használati vizet mindig csak a szükséges mennyiségben melegít, azt viszont azonnal teszi, így gyors és gazdaságos megoldást nyújt, aminek a közüzemi számlákon is szemmel látható az eredménye.
A kondenzációs kazán egy zárt égésterű kazán, azaz teljesen biztonságos: a füstgáz elvezetés szavatolásáért ventilátor felel, vagyis alaptalanná válik a gázos berendezésekkel kapcsolatban felmerülő, elsőszámú aggodalom, a szén-monoxid mérgezés. A 100%-os hatásfokon való működést pedig az égéstermék párájából származó hőenergia hasznosítása garantálja.




A szakértő szerepe

A kombi kazánok piaca valóban hatalmas, az optimális fűtés- és melegvíz ellátás tervezése pedig külön szakma, ezért választáskor feltétlenül kérjük ki szakember segítségét! Az épületgépész tervező elvégzi a hőszükséglet-számítást, és elkészíti a gáztervet, illetve a kapcsolási rajzot. Ezek mentén már könnyebben elboldogulunk a jellemzően 18-30 kW-os teljesítmény skálán. A kazán beszerelését mindenképpen tapasztalt szerelő végezze, hiszen a hibás megoldások a berendezés, és akár az egész rendszer károsodásához vezethetnek.

Szép és formás

A kategóriában számos márka számtalan modellje érhető el kedvező áron, például a Webkazán online boltjában is, így minden igényre és adottságokra könnyedén megtaláljuk a tökéletes megoldást. A fali gázkazán méretét és formavilágát tekintve is hatalmas a választék, így esztétikai elvárásainkat is teljesíthetjük egy kompakt, modern, vagy éppen klasszikus darabbal. Kis lakásba feltétlenül válasszunk kombi verziót, amely fűt és melegvizet is előállít, így sok helyet spórolhatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.