Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Április 20. 10:00, szombat | Helyi sport
Forrás: FORMULA1 KÍNA

Miután megnyerte a sprintfutamot, az időmérőn is könnyed „győzelmet” aratott Max Verstappen.

Miután megnyerte a sprintfutamot, az időmérőn is könnyed „győzelmet” aratott Max Verstappen.

A Red Bull örömét Sergio Pérez tette teljessé, aki második lett, Fernando Alonso pedig a harmadik rajtkockába állította az Aston Martint.

A sprintformátum változásának köszönhetően a sanghaji szombaton ismét új „jelenségnek” lehettünk szemtanúi: egy futamot egy időmérő követett!

Ami a körülményeket illeti, a mezőny a sprinthez hasonlóan az időmérőnek is a tegnapinál barátságosabb viszonyok között, száraz pályán vágott neki. A legnagyobb esélyes már-már mondani sem kell, ismét Max Verstappen volt, aki nemcsak címvédő és listavezető, hanem a Kínai Nagydíjon is „bizonyított” már, ő nyerte ugyanis a szombati futamot, mégpedig ismét magabiztosan.Verstappen favorithoz méltón kezdte az időmérőt: ő volt a leggyorsabb a Q1-ben, minimális, 55 ezredmásodperces előnnyel megelőzve Charles Leclerc-t. Meglepetést és drámai fordulatot már kiesők szempontjából is hozott a Q1: búcsúzott a sprintfutam és a pénteki esős kvalifikáció második helyezettje, Lewis Hamilton (a hétszeres bajnok hibázott későre tolt utolsó gyors körén) valamint a hazai közönség kedvence, Csou Kuan-jü is. Mellettük Kevin Magnussen, Cunoda Juki (a házi csatában eddig domináns japán Sanghajban második nekifutásra is kikapott a csapattárs, Daniel Ricciardótól) valamint Logan Sargeant is.Drámát a Q2 első fele is hozott: Sainz az utolsó kanyarban megcsúszott, autója pedig a célegyenesben a falnak ütközött. Az edzést ekkor piros zászlóval megszakították, a spanyol azonban sérült autójával visszament a garázsba, ahol a szerelők versenyfutásba kezdtek az idővel.

Ezt a versenyt a Ferrari végül megnyerte, vagyis Sainz visszatérhetett a pályára.Hogy az utolsó három percben megpróbálja beverekedni magát a Q3-ba. Sainz meg is oldotta a feladatot: harmadikként „regisztrált” a harmadik etapra. A leggyorsabb kört ezalatt ismét Verstappen futotta, másodikként pedig Pérez zárt. A Red Bull előnye ebben a szakaszban már kényelmes volt: Verstappen öt tizedet vert Sainz legjobb körére.

A továbbjutás Lance Strollnak, Daniel Ricciardónak, Esteban Oconnak, Alexander Albonnak és Pierre Gaslynak nem jött össze. Verstappen a Q3 első körei után is kényelmes előnyben volt ezúttal Alonsóval szemben, aki egy remek körrel második volt. Pérez a harmadik, Norris a negyedik, Piastri az ötödik, a Ferrari pilótái pedig csak a hatodik és a hetedik helyről várták a véghajrát.Verstappen az edzés végé sem talált legyőzőre: újabb magabiztos kört futott, amivel elhódította idei ötödik rajtelsőségét (eddig egyedül a tegnapi sprintidőmérőn tudták megállítani). A második helyre az utolsó pillanatban Pérez ugrott, harmadikként pedig Alonso zárta az időmérőt. A negyedik és az ötödik helyet a McLaren (Norris, Piastri sorrendben) a hatodik és a hetediket pedig a Ferrari (Leclerc és Sainz) pilótái foglalták el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi sport

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Május 02. 08:48, csütörtök | Helyi sport

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Május 02. 08:31, csütörtök | Helyi sport

Női Vuelta - Vas szakasznegyedikként elvesztette a piros trikót.

Vas Blanka negyedikként ért célba szerdán, így elvesztette az összetett első helyét a női Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszán.

2024. Május 02. 08:21, csütörtök | Helyi sport

Kajak-kenu válogató - Kozák, Csipes és Kurucz duplázott.

A két és fél év után visszatérő, hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta vezette négyes nyerte a szerda délutáni női K-4 500 méteres döntőt a szolnoki kajak-kenu válogatón.