Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Szeptember 15. 09:52, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Mintatelep a mátranováki Faluhely-major

Mintatelep a mátranováki Faluhely-major

Újból nő a juhállomány Magyarországon. A jelenlegi mintegy 1,2 milliós állomány 85 százalékát egyéni gazdaságokban tartják nyilván.

Összesen 29 ezer juhtartó gazdaság működik - ezt Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár ismertette a napokban a családi gazdaságnak számító mátranováki "Faluhely major" mintateleppé avatásakor.

Az év elején elindult a Kérődző Szerkezetátalakítási Program, amelynek köszönhetően a 2013-ban megszűnő nemzeti kiegészítő támogatások pótlására a juh- és húsmarhatartók évi csaknem 13 milliárd forinthoz juthatnak. A közelmúltban zárult le az a 40 milliárd forintos pályázat, amelyben állattartó telepek korszerűsítésére, technológiai modernizációra és telepbővítésekre lehetett forrást igényelni.
A helyettes államtitkár arról is beszélt: szükség van olyan kiemelkedő juhászatokra, amelyek hatékony és költségtakarékos technológiák alkalmazása mellett vállalják, hogy telepük bemutatásával segítséget nyújtanak gazdálkodótársaiknak. Ezek a korszerű bemutató mintatelepek ismertetik az alkalmazott tenyésztési, takarmányozási technológiákat, a nyilvántartások szakszerű vezetését, a támogatások igénybevételének lehetőségeit.

Címkék: Mátranovák

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 05:33, kedd | Helyi

Salgótarján - a fenyőfák politikai élete

A fenyőfák kiirtása nem politikai kérdés, de lehet belőle azt is fabrikálni. Amint azt a mondás tartja: Rossz az, aki rosszra gondol.

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi

A TikTok fellép a mesterséges intelligencia ellen

A TikTok mostanra az egyik legnagyobb közösségi felületté vált és napi szinten százmilliók használják. Egyre több rajta az olyan tartalom, amelyet mesterséges intelligencia segítségével állítanak elő

2024. Május 20. 08:00, hétfő | Helyi

Folytatódik a zivataros-napos idő.

Eleinte helyenként, majd délutántól egyre több helyen kell számítani esőre, záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet.

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.