Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 18. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Mindig zárjuk le a járművet!

Mindig zárjuk le a járművet!

Jótanácsok a lopások megelőzésére!

Bejelentés érkezett a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra Bercelről a napokban, mely szerint egy férfi járművéből ellopták az övtáskáját. A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést követően megállapították, hogy a férfi a gépjárművel leparkolt egy udvaron, majd azt lezáratlanul hagyta. Amikor visszatért a gépkocsihoz, akkor vette észre, hogy abból eltulajdonították az övtáskáját a benne lévő személyes irataival és
készpénzzel együtt.
A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az ilyen esetek elkerülése érdekében bárhová mennek, ügyeljenek autójukra! Lehetőleg forgalmas, jól kivilágított közterületen parkoljanak le!
Soha ne hagyják a járműben a GPS-készüléket és egyéb értékeket, még akesztyűtartóban sem!
Ne hagyjanak semmilyen értéket az autó utasterében, lehetőleg a csomagtérben sem!
Miközben csomagjaikat az autó csomagterébe rakják, az ülésre dobott táskáikat illetéktelenek kiemelhetik!
Ha a nyitott autó mellett beszélgetésbe elegyednek Önökkel, legyenek nagyon körültekintőek, mert a tolvajok ritkán vannak egyedül!
Mindig győződjenek meg arról, hogy az autó valóban zárva van! A mai technikai eszközök már lehetővé teszik, hogy távolról hatástalanítsák a központi zár záródását!
A mechanikai eszközöket – kormányzár, váltózár – jól kiegészítik az elektronikai rendszerek. A legtöbb fejtörést az elektronikus indításgátlóval felszerelt autók okozzák a tolvajoknak!
Ne felejtsék el, hogy csak az üzembe helyezett (bekapcsolt) biztonsági berendezések hatásosak!
Ha azonban mégis megtörtént a baj, hívják azonnal a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es telefonszámon! Amennyiben látták az elkövetőket, próbálják megjegyezni személyleírásukat!

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,