Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Szeptember 19. 13:45, hétfő | Helyi

Mindent vittek a kormányhivatalnokok

Mindent vittek a kormányhivatalnokok

Megnyerte a Kormányhivatalok V. Foci Kupáját a Nógrád Megyei Kormányhivatal csapata: a múlt vasárnap Budapesten rendezett országos seregszemlén az ország mind a húsz kormányhivatala képviseltette magát a kispályás seregszemlén, amely végül egy drámai döntőt hozott, nógrádi sikerrel. Ráadásul a rangos torna legjobb kapusát és egyik gólkirályát is a győztes csapat adta.

Ötödik éve rendezik meg a kormányhivatalok kispályás focitornáját, amelyen a 19 megyei és a fővárosi kormányhivatal csapatai mérkőznek meg csoportküzdelmekben, majd kieséses rendszerben. A Nógrád Megyei Kormányhivatal együttese ez évben a D-jelű csoportban kapott helyet a Borsod-Abaúj-Zemplén, a Békés, a Baranya és a Somogy Megyei Kormányhivatal gárdáival.

Az első mérkőzésen két gyors góllal elhúztak a baranyaiak, időbe tellett, mire rendezték soraikat a nógrádiak, akik előbb egyenlítettek, majd az utolsó percben a győzelmet jelentő gólt is megszerezték. A következő mérkőzésen a tornát korábban megnyerő, jó erőkből álló somogyiaktól vereséget szenvedett megyénk különítménye, majd némi felállásbeli átszervezést követően a borsodiakat 3-0-ra, a békésieket 3-1-re verték, így csoportgyőztesként várhatták a negyeddöntőt.

Ott a Tolna megyeiek vártak rájuk, akik ellen egy hajtós mérkőzésen újra az utolsó percben állították be a 3-0-s végeredményt, s a következő meccsen már a döntőbe jutás volt a tét Hajdú-Bihar hivatalnokai ellen. Hosszú gólcsend után a második félidőben négy találat is esett, ebből hármat a nógrádiak lőttek, így történetük során először a fináléra készülhettek.

A kora estébe nyúló végső összecsapáson a húsz csapat egyik legjobbja, a 2014-ben és 2015-ben is tornát nyerő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei különítmény volt az ellenfél, tagjai nem titkoltan a triplázásra készültek. A nap folyamán sok jó taktikai tanácsot adó Hakkel Sándor ezúttal is jó szemmel szúrta ki, kiknek a semlegesítése lesz kulcsfontosságú, így kapott és – sajnos – rúgott gól nélkül zárták a két félidőt a csapatok.

Következett három-három büntetőrúgás, amelyben mindkét csapat kapusa egyszer-egyszer csípett meg lövést, s a váltakozó eredményességű szétlövésben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Lehoczki Tibor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal hálóőre a nyolcadik körig már két büntetőt is hárított, s mivel ebben a „fordulóban” is mattolta ellenfelét, eldőlt: története során először a Nógrád megyei Kormányhivatal csapata emelhette magasba a trófeát.

A díjkiosztó ünnepségen a legjobb kapusnak járó elismerést Lehoczki Tibor kapta, s ugyancsak Nógrádból került ki a torna (egyik) gólkirálya is, a holtversenyben öt találatig jutó Mészáros János személyében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ