Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2019. Április 23. 17:00, kedd | Helyi
Forrás: jateksziget.hu

Miért érdemes LEGO-val meglepni a gyermeket?

Miért érdemes LEGO-val meglepni a gyermeket?

Aki vett már LEGO-t a kezébe, tudja, hogy ez a játék gyereket és felnőttet egyaránt rabul ejt.

Nem véletlen, hogy a gyerekek körében ez a legnépszerűbb játék már évtizedek óta, hiszen jöhet bármi újdonság, a LEGO örök érték.

Miben rejlik a varázsa?

A LEGO egy mozaikszó, ami a dán Leg Godt!, azaz Játssz jól! szavakból ered. A LEGO 1932-ben kezdődött gyártása óta folyamatosan forgalomban van, és az idők során fantasztikus fejlődésen ment keresztül. A kezdeti fakockákat felváltották a ma ismert műanyag darabok, melyek egyedülálló tulajdonsága, hogy a valaha gyártott összes darab és készlet kompatibilis bármely későbbi LEGO szettel, azaz bármikor bármivé összeépíthető. Ha örököltél a nagyszülőktől egy adag LEGO-t, azt bátran kombinálhatod a jelenlegi LEGO Minecraft vagy más LEGO készletekkel is.

A gyermekek számára remek fejlesztő játék a LEGO, hiszen amellett, hogy javítja a finommotorikus készségeket, jó hatással van a térlátásra, a fantáziára, a kreativitásra és még számos, a gyermekek fejlődése szempontjából fontos készségre. A LEGO kiváló családi program, hiszen a gyártók még a legkisebbekre is gondoltak, nekik szólnak a LEGO Duplo készletek. Ezekkel könnyedén össze lehet hozni a családot egy közös építésre, beszélgetésre.

A legnépszerűbb készletek

Húsvét kapcsán előkerültek a különböző készletek, amiknek minden gyerek nagyon örül. A lányok előszeretettel építgetik a LEGO Disney Princess birodalmukat, vagy bővítgetik újabb LEGO Friends készletekkel a meglévő világot. A fiúk, érdeklődési körtől függően rajonganak a LEGO Movie készletekért, csakúgy, mint a LEGO Ninjago, LEGO Super Heroes és DC Comics Super Heroes csomagokért.

Népszerűek még körükben a LEGO City, Lego Star Wars és a LEGO Minecraft készletek is, csak hogy az épp legnagyobb, aktuális kedvenceket említsük. Az idősebb korosztály számára készültek és okozhatnak nagy örömet a LEGO Harry Potter készletek, melyeket, ha kombinálnak a korábban megjelentekkel, akkor lassan elkészíthetik az egész varázsvilágot és akár maguk is eljátszhatják mind a hét rész cselekményét.

Végül pedig, hogy ne csak a nagyoknak kedvezzünk, a legkisebbek nagy örömére elérhető a LEGO Duplo játékcsalád, melynek darabjai nagy méretüknek köszönhetően tökéletesen illenek a kis gyerekkezekbe. Azzal, hogy a kisebbek időben elkezdenek építeni a LEGO Duploval, megismerik az építés, a tárgyak összeillesztésének módját, az alkotás örömét. Mivel 1,5-2 éves korig inkább a rombolás jelenti a játékot a gyermekeknek, ezért külön öröm és kihívás számukra, hogy valamit létrehozhatnak, megépíthetnek.

A fentieket olvasva talán egyre többen ébrednek rá, hogy a LEGO mekkora érték és segítség a kisgyermekek fejlődése szempontjából.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 12:32, szerda | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2019. Július 16. 12:03, kedd | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2019. Július 15. 13:11, hétfő | Helyi

Figyelem! Vágányzár!

Vágányzár miatt nem működik a vasúti fényjelzőkészülék Patvarc külterületén.

2019. Július 12. 13:59, péntek | Helyi

Negyedszer is családbarát munkahely

Negyedik alkalommal nyerte el a megtisztelő címet a Szécsényi Rendőrkapitányság.