Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Április 23. 17:00, kedd | Helyi
Forrás: jateksziget.hu

Miért érdemes LEGO-val meglepni a gyermeket?

Miért érdemes LEGO-val meglepni a gyermeket?

Aki vett már LEGO-t a kezébe, tudja, hogy ez a játék gyereket és felnőttet egyaránt rabul ejt.

Nem véletlen, hogy a gyerekek körében ez a legnépszerűbb játék már évtizedek óta, hiszen jöhet bármi újdonság, a LEGO örök érték.

Miben rejlik a varázsa?

A LEGO egy mozaikszó, ami a dán Leg Godt!, azaz Játssz jól! szavakból ered. A LEGO 1932-ben kezdődött gyártása óta folyamatosan forgalomban van, és az idők során fantasztikus fejlődésen ment keresztül. A kezdeti fakockákat felváltották a ma ismert műanyag darabok, melyek egyedülálló tulajdonsága, hogy a valaha gyártott összes darab és készlet kompatibilis bármely későbbi LEGO szettel, azaz bármikor bármivé összeépíthető. Ha örököltél a nagyszülőktől egy adag LEGO-t, azt bátran kombinálhatod a jelenlegi LEGO Minecraft vagy más LEGO készletekkel is.

A gyermekek számára remek fejlesztő játék a LEGO, hiszen amellett, hogy javítja a finommotorikus készségeket, jó hatással van a térlátásra, a fantáziára, a kreativitásra és még számos, a gyermekek fejlődése szempontjából fontos készségre. A LEGO kiváló családi program, hiszen a gyártók még a legkisebbekre is gondoltak, nekik szólnak a LEGO Duplo készletek. Ezekkel könnyedén össze lehet hozni a családot egy közös építésre, beszélgetésre.

A legnépszerűbb készletek

Húsvét kapcsán előkerültek a különböző készletek, amiknek minden gyerek nagyon örül. A lányok előszeretettel építgetik a LEGO Disney Princess birodalmukat, vagy bővítgetik újabb LEGO Friends készletekkel a meglévő világot. A fiúk, érdeklődési körtől függően rajonganak a LEGO Movie készletekért, csakúgy, mint a LEGO Ninjago, LEGO Super Heroes és DC Comics Super Heroes csomagokért.

Népszerűek még körükben a LEGO City, Lego Star Wars és a LEGO Minecraft készletek is, csak hogy az épp legnagyobb, aktuális kedvenceket említsük. Az idősebb korosztály számára készültek és okozhatnak nagy örömet a LEGO Harry Potter készletek, melyeket, ha kombinálnak a korábban megjelentekkel, akkor lassan elkészíthetik az egész varázsvilágot és akár maguk is eljátszhatják mind a hét rész cselekményét.

Végül pedig, hogy ne csak a nagyoknak kedvezzünk, a legkisebbek nagy örömére elérhető a LEGO Duplo játékcsalád, melynek darabjai nagy méretüknek köszönhetően tökéletesen illenek a kis gyerekkezekbe. Azzal, hogy a kisebbek időben elkezdenek építeni a LEGO Duploval, megismerik az építés, a tárgyak összeillesztésének módját, az alkotás örömét. Mivel 1,5-2 éves korig inkább a rombolás jelenti a játékot a gyermekeknek, ezért külön öröm és kihívás számukra, hogy valamit létrehozhatnak, megépíthetnek.

A fentieket olvasva talán egyre többen ébrednek rá, hogy a LEGO mekkora érték és segítség a kisgyermekek fejlődése szempontjából.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 08:32, csütörtök | Helyi

5 motiváló és inspiráló olimpiai történet

Biztosan mindenki emlékezetben él pár olyan sport történet, siker, amit soha nem fog elfelejteni. Ezek szuper történetek arra az esetre is, ha egy kis inspirációra, vagy motivációra lenne szükségünk.

2019. Október 16. 09:53, szerda | Helyi

Iskolában robban a bomba

A salgótarjáni rendőrök pár napon belül elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül robban a bomba.

2019. Október 16. 08:28, szerda | Helyi

“Társasan” szép az élet

Az önfeledt szórakozás mellett a társasjátékoknak komoly fejlesztő hatása is van a gyerekekre nézve.

2019. Október 14. 13:41, hétfő | Helyi

Baleseti összefoglaló Nógrád megyéből - videó

Az elmúlt 24 órában hat közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei. Salgótarján belterületén a térfigyelő kamera által rögzített balesetben egy motoros sérült meg.