Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2022. Április 21. 10:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Mezőgazdasági munkák közben robbanótestek kerültek elő Tökölön

Mezőgazdasági munkák közben robbanótestek kerültek elő Tökölön

Mezőgazdasági munkák közben kerültek elő második világháborús robbanótestek Tökölön - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede a Facebook-oldalán szerdán.

Bejegyzésük szerint a Pest megyei településen egy 50 négyzetméteres ugarról csaknem 40 kilogrammnyi robbanóeszköz került elő a múlt héten. A kis területen szétszóródott, zömében szovjet gyártmányú robbanótestek fölött évtizedekig folytak ismétlődő földmunkálatok, de szerencsére egyik lövedék sem sérült meg - emelték ki.

A terület mentesítése után a robbanóeszközöket a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították a katonák, hogy azokat később megsemmisítsék.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a világháborús eredetű robbanóeszközök sok évtized után sem veszíthetnek romboló erejükből, tehát rendkívül veszélyesek. "Bármilyen robbanóeszköznek vélt tárgy kerül elő, nem szabad megmozdítani, fizikai behatásnak kitenni, hanem azonnal értesítsék a rendőrséget" - közölte a honvédség.

Címkék: bomba, robbanótest, Tököl

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 12:58, kedd | Belföld

Közvéleménykutatás: Támogatják a magyarok a haderőfejlesztést

A Real-PR 93. november végi közvélemény-kutatása szerint a magyarok döntő többsége egyetért a magyar kormány által kezdeményezett honvédelmi fejlesztési intézkedésekkel.

2023. December 05. 07:23, kedd | Belföld

Orbán Viktor a magyar külpolitikát dicsérte

A magyar külpolitika nemzetiérdek-alapú - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn, a Magyar Külügyi Intézet (MKI) alapításának 50. évfordulója alkalmából rendezett budapesti konferencián.

2023. December 05. 07:14, kedd | Belföld

Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása

a kormány a zöld energia fokozott hasznosítása érdekében a magyar családokat is segíti a modern napelemes rendszerek telepítésében - jelentette be Lantos Csaba hétfőn az Energiaügyi Minisztérium (EM) közösségi oldalán.

2023. December 04. 14:18, hétfő | Belföld

Varga Mihály: Magyarország a zöld átállás egyik nyertese lehet

Magyarországnak megvannak a pénzügyi eszközei ahhoz, hogy a világgazdaság zöld átállásának egyik nyertese legyen