Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. December 15. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Mézeskalács-kiállítás a pásztói Gárdonyiban

Mézeskalács-kiállítás a pásztói Gárdonyiban

Pásztón a Gárdonyi Géza Általános Iskolában mézeskalács-kiállításra került sor a napokban.

A „tárlat” ritkának számított, ugyanis a tanulók készítményeit csodálhatták meg a boldog és érdeklődő szülők.
A gyerekek otthon, saját kezűleg készíthették el a műalkotásokat, ahol a kreativitás nem szabott határokat. Mindenki „mézesét” kiállították. A diákok szerint nagy élményt nyújtott a „szabad kezet” adó verseny mindannyiuknak, ráadásul jól ráhangolódtak a ünnepekre, a lassan bekopogtató szentestére.
Az eredeti tervek szerint a versenynek lettek volna díjazottjai is, ám a zsűritagok tanácstalanul érezték magukat, mert annyira lenyűgözte őket a mézeskalács-sokadalom. A díjazás elmaradt, hiszen mindenki alkotása gyönyörű lett.
Az iskola tanulói közül alig húszan érezték a varázsát annak, hogy otthon elkészített alkotásaikat bemutassák. Ők pedig a következők voltak (zárójelben az évfolyam és az osztály megjelölése):
Vass Márton (2.b), Hepp Dominik (2.a), Földvári Dávid (1.a), Brunda Márk és Brunda Máté (2.b), Ludányi Laura (1.a), Csorba Lili (1.b), Simoros Szabó Virág (2.b), Válóczi Sára (1.a), Válóczi Lorina (4.b), Gyurkó Vanda (2.b), Klimó Márton (1.a), Lengyel Bálint (2.a), Sütő Ákos (2.a), Percze Anzelm (2.b), Hornyák Zolika (2.a), Kriston Réka (1.b), Pusztai Ákos (2.b), Branz Gábor (1.a), Táborszki Flóra (2.a), Branz Adél (8.a).
Az alkotásokról készült további fotókat képgalériánkban tekinthetik meg.
Kummer Alexandra

Fotó: Haray Károly

Címkék: mézeskalács

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.