Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Március 27. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Mesterségek dicsérete

Mesterségek dicsérete

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rajzpályázata általános iskolai tanulók részére.

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a hagyományos – ma már hiány szakmának számító kétkezi szakmák népszerűsítése (ács, asztalos, szabó, villanyszerelő stb.) céljából MESTERSÉGEK DICSÉRETE címmel rajzpályázatot hirdet általános iskolai tanulók részére.
A rajzpályázaton valamennyi Nógrád Megyei Általános Iskolában tanuló gyermek részt vehet legfeljebb egy alkotással. Az alkotók két korcsoportban küldhetik be pályaműveiket: I. korcsoport: alsó tagozatos diákok, II. korcsoport: felső tagozatos diákok.
A pályázat témája a mesterek munka közbeni bemutatása, a szakma szépségének kiemelése, az alkotó munka megbecsültségének kihangsúlyozása.
Pályaművek mérete:
I.-II. korcsoport A4 vagy A5 méretű rajzlap. A pályaművek bármilyen szabadon választott rajzi vagy festészeti technikával elkészíthetők.
A pályamunkák beérkezési határideje 2013. április 12. 12 óra
Postacím: Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A
A pályázati művekből álló kiállítás és eredményhirdetés várható ideje és helyszíne:
2013. április 16. kedd, 14 óra
Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9./A
Díjazás: a korcsoportonkénti első 3 helyezett tárgyjutalomban részesül, a 4.-6. helyezettek oklevelet kapnak. A kategóriánkénti első 6 pályamű megtekinthető lesz a kamara honlapján a szakképzés/ pályaorientáció menüpont alatt.
A pályaművekből rendezett kiállítás megtekinthető a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében 2013. április 30.-ig.

Címkék: rajzpályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 15:45, csütörtök | Helyi

Szerbiában elfogtak egy férfit, aki az elnök megölésével fenyegetőzött.

Elfogtak egy zombori férfit csütörtökön, aki a közösségi médiában Aleksandar Vucic köztársasági elnök meggyilkolásával fenyegetőzött - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Május 16. 09:10, csütörtök | Helyi

Maruzsa Zoltán: idén 200 ezer notebook kerül az iskolákba.

Két éve 120 ezer digitális eszköz beszerzése történt meg, tavaly 140 ezer eszközé, az idén pedig 200 ezer notebook kerül a magyar általános és középiskolákba szerte az országban.

2024. Május 16. 08:54, csütörtök | Helyi

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvétel.

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén.