Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Augusztus 02. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Mesés várjáték Hollókőn

Mesés várjáték Hollókőn

A középkort megelevenítő mesés várjátékokat rendeznek szombaton a hollókői várban, a gyerekek az ostromban is részt vehetnek.

A szervező Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Kelecsényi Péter az MTI-nek elmondta, hogy a várjátékon számos középkort felelevenítő programban vehetnek részt a Nógrád megyei településre érkező családok, legfőképpen a gyerekek.
A középkori hangulatba visszacsöppenő gyerekek megismerkedhetnek például a lovagok fegyverzetével, ruházatával, gasztronómiai ínyencségeket kóstolhatnak meg és bekapcsolódhatnak a viadalokba, várostromba is, hogy különböző harci eszközökkel vegyék be Hollókő várát - tette hozzá.
Az ostromban egy sárkány is segíti a kis vitézeket. A várjátékok mellett kincskereső túrával, lovagi hétpróbával és kézműves foglalkozásokkal is várják a családokat.

Címkék: hollókő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 19. 09:10, vasárnap | Helyi

Gépjárműtüzek, közlekedési balesetek és viharkárok!

Kigyulladt egy személyautó,Bontási munkálatok közben kigyulladt egy forgalomból kivont személyautó,Ráfutásos balesetet szenvedett két személyautó,Álló gépjárműnek ütközött egy személyautó...

2024. Május 19. 08:58, vasárnap | Helyi

Csíksomlyói búcsú - Csíksomlyói szónok: csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni.

Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni ebben a háború sújtotta világban, amikor fizikai, szellemi, lelki háború tör ránk, ezért van szükség a hitben és szeretetben való megújulásra.