Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. December 25. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Mentőkutyások karácsonyi ajándéka

Mentőkutyások karácsonyi ajándéka

A balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon kis lakóinak adták át az ajándékokat.

Immár évek óta hagyomány, hogy a szügyi székhelyű Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Közhasznú Egyesület karácsony előtt adománygyűjtési akciót szervez Balassagyarmaton és környékén annak érdekében, hogy szebbé tehesse a szeretet ünnepét azok számára, akik nehéz körülmények között élik mindennapjaikat.
A felhívás nyomán az adventi időszakban annyi használt, de jó állapotú gyerekjáték, gyermek- és felnőtt ruha, cipő gyűlt össze, hogy a díszesen becsomagolt dobozok színültig megtöltöttek egy hosszú rakterű kisbuszt. A gyermekeknek szánt ajándékokat az egyesület tagjai Balassagyarmaton a Reménysugár Gyermekotthon kis lakóinak adták át, akik legnagyobb örömére erre az alkalomra az egyesület négylábú „munkatársai” is elkísérhették gazdáikat. Az otthon lakói hatalmas szeretettel fogadták a mentőcsapat tagjait, de legfőképpen természetesen a mentőkutyákat, akik boldogan tűrték a szűnni nem akaró simogatást. A gyerekek annyira a szívükbe zárták a mentésre kiképzett, fegyelmezett ebeket, hogy igazából el sem akarták engedni a mentőcsoportot a karácsonyi díszbe öltöztetett fogadószobából.
A gyermekotthonban tett látogatás után a Magyar Vöröskereszt balassagyarmati irodáját keresték fel az egyesület tagjai, ahová sok-sok felnőtt ruhát, cipőt vittek azok számára, akiknek még a ruhanemű beszerzése is gondot jelent különösen így, télvíz idején. Az adományok szétosztását a Vöröskereszt végzi majd az elkövetkező napokban a rászorulók között, szebbé téve az ő ünnepüket is. Az ajándékok átadása után, a hamar beköszöntő téli alkonyatban az egyesület tagjai azzal a jóleső érzéssel indultak haza, hogy mindez végre egy olyan feladat volt, ahová nem száguldani kellett, hanem csak csendben megérkezni, és sok-sok rászoruló gyereknek és felnőttnek lehetett egy kis örömet szerezni az ünnepek közeledtével, ezzel meggyújtva egy kis csillagot is a szívükben lévő karácsonyfán.

-RP-

Címkék: gyermekotthon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.