Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2012. Március 23. 07:01, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Mennyibe fog kerülni a bölcsőde?

Mennyibe fog kerülni a bölcsőde?

Megemeli a bölcsődei térítési díjakat a nagyobb városok harmada. Az Országgyűlés a múlt év végén fogadta el azt a törvényjavaslatot, amelynek része volt a gyermekvédelmi törvények módosítása is.

A szabályozás lehetővé tette, hogy az étkezésért fizetendő díjon felül a fenntartó döntésétől függően a bölcsődei gondozásért is külön személyi térítési díjat állapítsanak meg.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz több panasz érkezett a bölcsődei gondozási díj megállapításához kért jövedelemigazolások kezelésével kapcsolatban.Többen kifogásolták, hogy bár a jogszabály szerint mentességet élveznek a díj fizetése alól, mégis jövedelemigazolást kértek tőlük - számolt be róla a Gazdasági Rádió. Több panasz érkezett arról is, hogy a jogszabály változásról az önkormányzattól nem kaptak megfelelő tájékoztatást, ezen felül többen az igazolások leadásának, kezelésének, tárolásának módjával kapcsolatban emeltek kifogást. Ezeket a hatóság rövid időn belül kivizsgálja.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 14:08, hétfő | Belföld

Kezdődik a ferihegyi repülőtér 2-es futópályájának felújítása

Hétfőn elkezdődik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es futópályájának felújítása, amelyet az eddigiektől eltérően egyetlen ütemben végeztet el a Budapest Airport.

2020. Szeptember 28. 12:06, hétfő | Belföld

Szavazategyenlőség miatt újabb időközi választást kell tartani Kemeneskápolnán

Szavazategyenlőség alakult ki a Vas megyei Kemeneskápolnán vasárnap tartott időközi polgármester-választáson két független jelölt között, ezért új választást kell kiírni - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

2020. Szeptember 28. 10:04, hétfő | Belföld

A kormányt kérdezik a képviselők

A képviselők a kormány tagjainak tesznek fel azonnali kérdéseket és kérdéseket az Országgyűlés hétfői ülésnapján.

2020. Szeptember 28. 07:07, hétfő | Belföld

Szlávik: nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen

Nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen, a rendszeres maszkhasználattal a betegek meg tudják akadályozni a koronavírus-fertőzés átadását, az egészségesek pedig meg tudják védeni magukat a fertőzéstől