Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2014. December 23. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Menekülni próbáltak az orvvadászok

Menekülni próbáltak az orvvadászok

A két férfit a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei elfogták.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a napokban Sz. Ferenc Imre 68 éves Vízvári lakos Mátraverebély, szentkúti parkoló mögötti földúton közlekedett személygépkocsijával az abban utasként tartózkodó F. Gábor 53 éves székesfehérvári lakossal, amikor egy rendőrautót meglátva a földútra visszatért, és el akart menekülni. A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei őt megállították és mindkét férfit, valamint a gépjárművet ellenőrizték. Az egyenruhások az átvizsgált járműben egy dám szarvasborjú tetemet, valamint egy lőfegyvert és ehhez használatos lőszereket találtak. A beszerzett adatok alapján megállapítást nyert, hogy Sz. Ferenc Imre társával - az intézkedést megelőző órákban - Márkháza és Mátraverebély közötti vadászterületen engedély nélkül lőtte le a szarvas borjút, majd azt kizsigerelte, és egy vászonzsákba téve akarta eltulajdonítani. Megállapítást nyert továbbá az is, hogy a férfi a lőfegyver és a lőszer tartásához szükséges érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkezik, azokat a tartásukra jogosult felesége adta át részére.

A rendőrök a két férfit, valamint Sz.-né S. Ágnest a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállították, a lőfegyvert, lőszert, a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet és az eltulajdonítani kívánt vadat, lefoglalták.

A nyomozók az 58 éves székesfehérvári nőt lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette, míg Sz. Ferenc Imrét lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, orvvadászat bűntett és lopás vétség, F. Gábort orvvadászat bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Sz. Ferencet a hatóság tagjai őrizetbe vették, és a bíróság házi őrizetét rendelte el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 14:03, szombat | Helyi

A FÜGEGTLENSÉG NAPJA FRANCIAORSZÁGBAN

A franciák függetlenségi napja, a Bastille várbörtön lerombolásának és a francia forradalom kezdetének emlékére ünneplik 235 éve, 1789 JÚLIUS 14-E ÓTA.

2024. Július 13. 13:28, szombat | Helyi

Gobbi Hilda a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt

Gobbi Hilda Emília Gizella, Kossuth-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt.

2024. Július 13. 13:08, szombat | Helyi

A borravaló és a szervizdíj között számos különbség van,

egyebek között az adózás módjában és önkéntes jellegében is. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy gondolják végig,

2024. Július 13. 09:21, szombat | Helyi

Filmtörténeti szenzáció: Az eredeti, 1923-as Egri csillagokból kerültek elő filmkockák

Megtalálták az 1923-ban készült Egri csillagok egyes képkockáit.