Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Április 01. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Megyénkben is szolgáltathat a Főgáz

Megyénkben is szolgáltathat a Főgáz

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megadta a Főgáz Zrt.-nek az ország teljes területére szóló földgáz egyetemes szolgáltatói engedélyt, így a cég szolgáltatása a teljes lakosság számára elérhető.

Az állami tulajdonú cég a MEKH közleménye szerint február 27-én adta be kérelmét szolgáltatási területének növelésére.
A MEKH emlékeztet: a kormány 2015. január 22-én rendelkezett a nemzeti közműszolgáltatási rendszer megszervezése érdekében szükséges intézkedésekről. Ennek egyik lépése a Főgáz Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatási tevékenységének országos szintűre - mind a 19 megyére, valamint Budapestre - történő kiterjesztése.
A Főgáz szolgáltatási területe korábban Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére terjedt ki.
Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. ugyancsak közleményt adott ki, amelyben Horváth Péter, a közműcég elnök-vezérigazgatója hangsúlyozza: a Főgáz tevékenységének országos kiterjesztésével immár egész Magyarországon elérhetővé vált az állami közműszolgáltatás, amelynek megszervezése és kibővítése az ENKSZ feladata.
Horváth Péter a közleményben kifejti: a társaság célja a rezsicsökkentés eredményeinek fenntartása, továbbvitele úgy, hogy megteremtse a nemzeti közműszolgáltatási rendszer egységes, központi irányítását és hosszú távon fenntartható működtetését. Az ENKSZ második lépcsőben a villamosenergia-piacon fog megjelenni, működése pedig a távhőszolgáltatással válik teljes körűvé.
"Az ENKSZ a kormányzati célkitűzésnek megfelelően az ellátásbiztonság és a magyar fogyasztók érdekeit szem előtt tartva végzi tevékenységét, miközben nyereségét a szolgáltatás bővítésére, fejlesztésére és a rezsicsökkentésre fordítja" - írja a nemzeti közműszolgáltató.
A Főgáz az ENKSZ közleménye szerint 2007 óta országos szinten meghatározó szereplője a szabadpiaci gázkereskedelemnek, és közel 160 éves tapasztalattal rendelkezik az egyetemes szolgáltatás területén. A Főgáz MEKH engedélyének birtokában az egyetlen országos eléréssel rendelkező lakossági gázszolgáltatóvá vált.

Címkék: gáz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.