Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Június 07. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Megyénk sok településén érezték a szerdai földrengést

Megyénk sok településén érezték a szerdai földrengést

Balassagyarmat és Rétság térségéből folyamatosan érkeztek a hívások a katasztrófavédelmi igazgatósághoz, a lakosok jelezték a földrengést - mondta Angyal Eszter, az igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint Magyarnándorból, Bánkról, Rétságról, Tolmácsról, Borsosberényből, Balassagyarmatról, Érsekvadkertről, Szügyből, Tereskéről, Drégelypalánkól, Nagyorosziból és Dejtárról érkeztek a hívások.
A szóvivő közölte: Szátokon egy régi parasztház fala megrepedt, a lakóknak el kellett hagyniuk az épületet, elhelyezésükről gondoskodni kell. A polgármester és statikus is a helyszínen van.
Az Érsekvadkerten élő Balla Mihály (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője az MTI-nek elmondta: a földrengést követően érkezett haza. A beszámolók szerint az emberek azt érzékelték, hogy remegnek a házak, mozgott a fotel, kinyíltak a szekrényajtók, egy-két tárgy leesett a polcokról. A rengés fél-egy percig tartott, az emberek kiszaladtak az utcára - tette hozzá.
Mezőfi Zoltánt, Rétság fideszes polgármesterét intézkedés közben érte utol telefonon az MTI a rendőrkapitányságon. A polgármester azt mondta, károkról nem tud, a rengés után egy ideig nem volt telefonkapcsolatuk.

Képünk illusztráció.

Címkék: földrengés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:36, szombat | Helyi

Csíksomlyói búcsú - Csíksomlyói szónok: csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni.

Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni ebben a háború sújtotta világban, amikor fizikai, szellemi, lelki háború tör ránk, ezért van szükség a hitben és szeretetben való megújulásra.

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2024. Május 18. 13:43, szombat | Helyi

Egy régi történet: a Salgótarjáni Kohászati Üzemek – 1. rész: 1902-re a csúcson!

Borítóképen: Az egykori vasfinomító gyár és lakótelep látképe 1873-ból. A Salgó-Tarjáni Vasfinomító Társulat, vagy a Rimamurány—Salgó-Tarjáni Vasmű Részvény Társaság

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.