Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. November 02. 10:22, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Megütötte a mentősofőrt az ideges apa

Megütötte a mentősofőrt az ideges apa

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves Nógrádi megyei férfi ellen, aki a lakhelyére segítségnyújtás végett érkező mentőegység egyik tagját ütötte meg.

A vádirat szerint 2022. február 28. napján a hajnali órákban a rétsági mentőállomást riasztották, miszerint a közeli faluban egy fiatal férfi rosszul lett. A szolgálatban lévő mentőtiszt, a mentőápoló és a gépkocsi vezetőjeként dolgozó sértett a községbe sietett, ahol a főúton a beteg fiatal édesapja, a vádlott várta őket autójával, hogy a mentő előtt haladva felvezesse azt a birtokához.

Az ingatlan kapujához érkezve a mentőautó személyzete úgy ítélete meg, hogy az alacsony kapu alatt nem fér át az esetkocsi, ezért a mentőtiszt és a mentőápoló magához vette a szükséges felszereléseket, és gyalogosan indultak tovább a lakóház felé. A vádlott eközben trágár kifejezésekkel kérte számon a kollégái után további felszerelésekkel indulni készülő mentősofőrt, amiért nem követte őt a gépkocsival a házhoz. A haragra gerjedt vádlott a sértettet egy alkalommal fejen ütötte, aki az ütéstől a földre esett és rövid időre eszméletét vesztette.

A mentősofőr az ütés és az azt követő esés következtében könnyű érüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára fennállt a valós veszélye a súlyosabb fej- vagy végtagsérülésnek is, amik elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai közfeladatot látnak el, ezért az ügyészség a mentős bántalmazóját közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg. Vádiratában indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság szabjon ki vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést, valamint fizettesse meg az eljárás során keletkezett közel 55.000 forintnyi bűnügyi költséget is.

A vádemelésről közérthetően:

http://ugyeszseg.hu/folyekonyan-jogaszul-a-vademeles/

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö